Ieri, 19 mai, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat în cadrul emisiunii Cutia Neagră, că un candidat cu nr.8 de pe lista unui partid înregistrat în cursa electorală este o persoană, care, anterior, a fost prinsă cu droguri pe Aeroportul Chișinău. Ulterior, în spațiul public a fost publicat și un document, potrivit căruia, persoana vizată ar fi Nata Albot, candidata cu nr.8 pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate. Poliția a confirmat autenticitatea documentului.

Precizăm că, potrivit documentului publicat pe canale anonime de Telegram, incidentul a avut loc un an mai târziu, în decembrie 2017. Asupra cetățeanului Natalia Albot s-a găsit cantitatea de 0,78 de grame de marijuană, substanță care este atribuită la substanțele narcotice care nu sunt utilizate în scop medicale – se arată în document. Poliția a confirmat autenticitatea documentului, dar nu și identitatea persoanei. „Confirm autenticitatea documentului, dar nu și identitatea persoanei despre care vorbiti. Poliția este obligată să respecte confidențialitatea datelor cu caracter personal. Ele pot făcute publice doar cu consimțământul persoanei”, a declarat Diana Fetco pentru tv8.md.

Jurnalista Nata Albot a declarat anterior că oferta de a candida pe lista PAS a venit de la Natalia Gavriliță, fostă ministră a Finanțelor, propunere pe care a decis să o accepte pentru că se regăsește în ideile și oamenii PAS.

Nata Albot este jurnalistă, bloggeriță și activistă civică. Aceasta a organizat în ultimii ani mai multe evenimente și festivaluri și este inițiatoarea proiectelor „Klumea” și „Koolture Tricolore”.