Linkuri accesibilitate

Are curajul Ilan Şor să se întoarcă în RM?


Ilan Șor și echipa sa electorală în ianuarie 2019.
Ilan Șor și echipa sa electorală în ianuarie 2019.
Are curajul Ilan Șor să se întoarcă în RM?
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:53 0:00
Link direct

Poate că cel mai activ şi volubil protagonist al noii campanii electorale e fugarul Ilan Şor. El mereu face declaraţii, dezvăluiri, propuneri. E mereu în lumina reflectoarelor, mereu iese la rampă. Fireşte, o adevărată bombă mediatică a fost dorinţa afişată de Şor, aceea de a returna miliardul de dolari furat din bănci, cu toate că el, Şor, se consideră nevinovat. Apoi Şor a spus că statul nu prea doreşte să discute modalităţile de returnare a banilor, dar în mintea multora a rămas această disponibilitate a politicianului fugar de a ajuta oamenii din Moldova. Doar că de la disponibilitate până la facere e o cale lungă.

Deunăzi, un nou live pe Facebook cu Ilan Şor, noi dezvăluiri, noi propuneri. De această dată a fost acuzat Grigore Gacichevici. Şor spune că pe vremea când acesta conducea Banca de Economii, între 2010 şi 2013, suma creditelor neperformante accesate de la această instituţie bancară a fost de 4 miliarde lei. Iar actualmente, a conchis Ilan Şor, despre aceşti bani nu se spune nimic. Pe de altă parte, am putea şi noi să-l întrebăm pe Ilan Şor: de ce nu aţi insistat în această privinţă prin 2017 sau 2018, când eraţi aici, în RM, iar la putere se afla partidul lui Plahotniuc cu care vă înţelegeaţi bine?

Aşadar, avem de-a face cu o situaţie oarecum absurdă. Un politician acuzat de prima instanţă, refugiat pe alte meridiane, face mereu dezvăluiri şi propuneri, cere pedepsirea cuiva şi implicarea statului în anumite chestiuni. Că Ilan Şor ştie multe e lesne de presupus. Dar mi se pare că, de la distanţă, Şor nu va putea rezolva nimic, nu va putea să ne ajute cu nimic. Dacă vrea să participe la elucidarea unor mişmaşuri, Şor ar trebui să se întoarcă în Moldova şi să prezinte tot ce are judecătorilor. În acelaşi timp, el trebuie să demonstreze în instanţă că nu e vinovat sau, dacă are o vină, să şi-o asume şi să fie pedepsit. Toată vorbăria asta de la distanţă, prin live-uri pe Facebook, îl poate ajuta niţel pe el la alegeri, dar pe noi, cetăţenii, nu ne prea ajută. Are curajul Şor să se întoarcă în Moldova? Nu cred. Deocamdată, politicianul fugar ne-a promis alte dezvăluiri pe 23 mai, într-un nou live, fireşte.

XS
SM
MD
LG