Piața criptomonedelor a pierdut 270 de miliarde de dolari după ce prețul Bitcoin scade sub 40.000 de dolari

19 Mai 2021, 15:08
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
19 Mai 2021, 15:08 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Prețul criptomonedei a scăzut astăzi sub 40.000 de dolari pentru prima dată în 14 săptămâni, scrie CNBC.

Moneda digitală a scăzut cu peste 13% pentru a atinge un minim intraday de 38.585,86 USD în jurul orei 12:54 a.m. ET, potrivit datelor CoinDesk. A fost cel mai scăzut nivel de la 9 februarie, ultima dată când a scăzut sub 40.000 de dolari.

Începând cu ora 4:30 a.m. ET, Bitcoin se tranzacționa din nou peste 40.000 USD, dar a scăzut cu aproximativ 12%.

Pe 12 mai, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat că producătorul de vehicule electrice a suspendat achizițiile de vehicule folosind bitcoin, invocând îngrijorări de mediu legate de așa-numitul proces de „exploatare” computațională. Aici sunt folosite computere de mare putere pentru a rezolva puzzle-uri matematice complexe pentru a permite tranzacțiile folosind bitcoin.

Comentariile lui Musk au făcut ca peste 300 de miliarde de dolari să fie șterse de pe întreaga piață a criptomonedelor în acea zi.
Anunțul de suspendare a plății bitcoin a venit la doar trei luni după ce Tesla a dezvăluit că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și va începe să accepte bitcoin în schimbul produselor sale.

La începutul acestei săptămâni, CEO-ul Tesla a sugerat că este posibil ca compania să-și fi vândut deținerile de bitcoin, dar ulterior a clarificat că „nu a vândut niciun Bitcoin”.

Apoi, marți, trei organisme chineze din industria bancară și a plăților au emis o declarație prin care avertizau instituțiile financiare să nu desfășoare activități legate de moneda virtuală, inclusiv tranzacționarea sau schimbul de monedă fiducială pentru criptomonedă.

 

 

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 14:24 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, 23 aprilie, a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile acestei Convenții se aplică începând cu 1 ianuarie 2025, anunță Ministerul de Externe.

Implementarea Convenției marchează un pas semnificativ în dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Franța. Eliminarea dublei impuneri pentru persoanele fizice și juridice va consolida legăturile economice dintre cele două țări și va spori atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii francezi. Cadru legal și fiscal propice va fi un factor important pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

Convenția are drept scop, de asemenea, consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări. Prin coordonarea acțiunilor și schimbul eficient de informații în domeniul fiscal, se va contribui la avansarea dialogului economic moldo-francez și la realizarea proiectelor investiționale de interes comun. Această cooperare va consolida în continuare relațiile bilaterale și va crea oportunități noi pentru ambele țări în ceea ce privește dezvoltarea economică și comercială.

Prin intrarea în vigoare a acestei Convenții, se întăresc bazele unei colaborări mai strânse între Republica Moldova și Franța în domeniul fiscal și economic, consolidând încrederea reciprocă și promovând un mediu de afaceri favorabil și transparent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău