Fața nevăzută a șefilor. Corina Muntean, FRIENDLY SCHOOL. „Aș mai fi vrut să am curajul să deschid școala mai devreme”

19 Mai 2021, 15:40
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
19 Mai 2021, 15:40 // Interviu //  MD Bani

Seria de interviuri „Fața nevăzută a șefilor” continuă cu istoria Corinei Muntean, fondatorul și proprietarul FRIENDLY SCHOOL, școală online de limba engleză. A ajusn în funcția de director după 12 ani de activitate în domeniul predării, deși, când era mică, visa să devină detectiv.

Istoria Mea

Mă numesc Corina MUNTEAN, născută în satul Corjeuți, raionul Briceni. Am absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Limbi și literaturi străine. Nu mi-am dorit niciodată să devin profesor, urmând ulterior acest drum, fiind motivată de pasiunea față de engleză.

Țin să cred că în cei 16 ani de activitate, am reușit să predau engleza studenților mei, într-un mod diferit decât cel cu care suntem obișnuiți în școli, licee și universități.

Am ajuns în funcția de director a școlii de engleză Friendly School după 12 ani de activitate în domeniul predării  limbii engleze.

Cum reușesc să fiu un coechipier

Greu, provocator, dar în același timp  cu mult interes și plăcere.

Presiunilor apărute le fac față

…cu multă răbdare, pauze dese, analiză profundă și găsirea celor mai obiective soluții.

Deciziile privind majorările de salariu

le iau în funcție de rezultatele angajaților și vechimea în muncă.

Aleg oamenii

… după principiul devotament, implicare, pasiune și experiență.

Echipa o motivez prin

… atitudine corectă, salarii la timp, ascultarea problemelor personale, găsirea soluțiilor la oricare problemă intervenită și crearea unei atmosfere sănătoase de lucru.

Organizarea nu mă prea caracterizează, eu sunt omul ideilor și al creației, iar ele cumva se nasc din haos. Oricât de mult nu m-ar caracteriza acest cuvânt el este la ordinea zilei în instituția noastră, pentru că fără o bună organizare a tuturor proceselor și task-urilor nu putem avea o activitate eficientă.

Planificarea o realizăm, de obicei, la început de an, iar în ceea ce privește planurile mai mici, o facem la fiecare 5 săptămâni.

Controlul nu îl iubesc, dar îl aplic. Încerc să ajung la conștiința fiecărui angajat să își prețuiască propiul timp și energia. Încerc să cresc o echipă de oameni conștienți și motivați, cu o abordare friendly, dar în același timp serioasă. Sunt împotriva stresului și motivarea echipei prin severitate. Îmi doresc să cresc oamnei într-un mediu sănătos, mereu orientați spre dezvoltare.

Sunt Director și asta înseamnă

… multă schimbare, acceptare, găsirea noilor soluții, adaptare zilnică și ieșire din zona de comfort. Rolul de director mă caracterizează cel mai puțin din toate rolurile pe care le am în instituție.

Aș mai fi vrut să

… am curajul să deschid școala mai devreme.

Vrei să afli detalii despre șeful tău sau ești șef și ai multe de zis:

Scrie-ne în adresa redacției Bani.md : contact@bani.md

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 17:45
 // Categoria: Economie // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 17:45 // Economie //  Lupu Eduard

Parlamentul a adoptat un nou set de măsuri pentru reducerea birocrației în sectorul economic. Un proiect care propune modificarea unor acte normative privind controlul activității întreprinzătorilor în Republica Moldova a fost aprobat în lectura a doua de către 57 de deputați.

Aceste modificări legislative au ca scop crearea unui sistem de control mai eficient și previzibil, reducerea povară controlului și a sancțiunilor inechitabile, precum și stimularea investițiilor. Potrivit autorităților, noile reglementări vor duce la o scădere a timpului necesar pentru procedurile de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an și la economii de aproape 70 de milioane de lei pe an, prin reducerea numărului de sancțiuni și a potențialelor abuzuri din partea organelor de control.

Proiectul prevede că antreprenorii vor avea dreptul să conteste deciziile de control în instanță. De asemenea, sunt introduse sancțiuni pentru abuzurile inspectorilor, iar supravegherea internă a autorităților de control va fi îmbunătățită. Se va face o distincție clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori, iar planurile de control vor fi unificate, luând în considerare diferitele tipuri de agenți economici și riscuri.

Anterior, ministrul Economiei, declara că acum jumătate de an erau 20 de mii de inspectori din diferite instituții de stat la un număr de 50 de mii de companii.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău