Maia Sandu, după întâlnirea cu președintele Germaniei. „Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Germania”

maia sandu
Foto: agora.md

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi, la Berlin, cu omologul său german, președintele Frank-Walter Steinmeier. Aceștia au discutat posibilitatea de a începe negocierile privind recunoașterea permiselor din Republica Moldova, precum și despre posibilitatea semnării unui acord privind angajarea moldovenilor la munci sezoniere în Germania.

Președinta Republicii Moldova a mai menționat că Germania este unul dintre partenerii comerciali principali ai țării noastre în Europa, iar investițiile germane creează mii de locuri de muncă în industrie și agricultură.

„Suntem pregătiți pentru noi investiții germane. Moldova dispune de personal calificat și ar putea găzdui linii de producție pentru dispozitive și produse medicale destinate pieței europene – o soluție bună pentru producători, care ar reduce astfel costurile de producție și transport. Germania a fost dintotdeauna un partener de încredere pentru Republica Moldova. Asistența germană, oferită prin intermediul Ministerului Federal al Cooperării Economice și Dezvoltării și prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei sprijină programe de infrastructură, eficiență energetică și dezvoltare locală și regională în comunitățile din Moldova, sprijină reforme importante în economie și sectorul sănătății. În 20 de ani, asistența germană pentru Moldova a depășit 290 de milioane de euro.”, a declarat Maia Sandu.

La fel a fost discutat și subiectul de recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere. Negocierile pentru semnarea unui Acord pe permise urmează să înceapă în viitorul imediat.

„Apreciem disponibilitatea autorităților germane de a renunța la obligativitatea examenului teoretic la conversiunea permisului moldovenesc pe un permis german. Totodată apreciem deschiderea autorităților germane de a semna un Acord privind angajarea cetățenilor Republicii Moldova la munci sezoniere în agricultură în Germania. Contăm totodată pe sprijinul Germaniei în context regional și european.”, a mai declarat șefa statului.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită oficială la Berlin. Vizita are loc la invitația președintelui Republicii Federale Germania, domnul Frank-Walter Steinmeier, având ca scop să dea un nou impuls relațiilor bilaterale dintre cele două state.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente