Arta a învins! Elevii de la IPLT „Spiru Haret” prezintă spectacolul „Profu’ de religie”

0-02-05-9a1b4f3c5c538b9b1ac7b31b2b7f12d36047d6d25245f492365f3be1ef56e36d_81522d13

Ce este adevărul? Fiecare îl interpretează în propria manieră. Elevii din cadrul Clubului de Teatru de la IPLT „Spiru Haret” și-au valorificat talentul actoricesc și au realizat spectacolul „Profu’ de religie” de Mihaela Michailov. Din cauza condițiilor impuse de pandemie, tinerii au decis să imortalizeze proiectul printr-un material video.

Spectacolul „Profu’ de religie” abordează maniera în care adevărul poate fi interpretat și manipulat în diverse feluri, astfel încât sensul său devine relativ. Credința într-un adevăr unic se sparge în zeci de bucăți. La ora de religie, profesorul le cere elevilor să spună care este definiția adevărului; de aici pornește o adevărată dispută și controversă. Una dintre eleve, Mara, cu o imaginație peste media clasei, susține că adevărul este relativ și că fiecare om își are adevărul său.

După ora de religie, când Mara nu a putut să-și impună punctul de vedere, o convinge pe una dintre colegele sale, Anca, de faptul că profesorul de religie a atins-o într-un mod necuviincios pe genunchi. Este felul în care un copil își ia revanșa asupra autorității, plutind între fantezia personală și realitatea mistificată. Anca nu a văzut ceea ce s-a întâmplat sau ceea ce nu s-a întâmplat, dar se lasă convinsă și chiar manipulată de Mara să redea faptele povestite dirigintelui clasei. Familiile copiilor îngroașă confuzia, iar mass-media, din dorința de a da evenimentului propriu-zis un grad de veridicitate, va produce tulburări și confuzii în plus. Reacția adulților potențează negativ confuzia copiilor într-o lume în care adevărul și minciuna se subminează reciproc. Este războiul tuturor contra tuturor.

https://www.youtube.com/watch?v=W4ArOnQAx8w

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente