(foto) Caroseria noului Mercedes-AMG SL cântărește doar 270 de kilograme

Mercedes-Benz arată caroseria viitoarei mașini sport Mercedes-AMG SL, care va lua locul coupeului și decapotabilei S-Class. Corpul îi este proiectat de la zero și este realizat din mai multe tipuri de materiale simultan – aluminiu, oțeluri de înaltă rezistență, magneziu și alte materiale compozite.

Construcția pură, fără uși, capotă și capacul portbagajului, precum și fără piese de asamblare suplimentare, este de aproximativ 270 de kilograme.

Principala componentă structurală a viitoarei mașini sport este, conform unui comunicat de presă oficial, o combinație dintre un cadru spațial din aluminiu și o structură autoportantă monococă. Designul său nu implică nicio parte din generațiile anterioare de mașini sport, deși Mercedes-Benz a spus că inginerii au urmat principiul stabilit încă de iconicul 300 SL – ușurință și rezistență.

Datorită combinației de oțel format la cald, compozite și inserții de magneziu și aluminiu turnat, noul corp este mai rigid decât înainte. Rigiditatea sa la torsiune este cu 18% mai mare decât a SL-ului anterior, iar cea transversală și longitudinală este cu 50 și 40% mai mare decât cea a actualului roadster AMG GT.

În același timp, noul Mercede-AMG SL devine pentru prima dată o decapotabilă care va avea o schemă de locuri 2+2. Încă o premieră reprezintă și adoptarea unui sistem de tracțiune integrală.

Structura caroseriei respectă toate cerințele de siguranță internă, care, după cum spune Mercedes-Benz, sunt adesea chiar mai serioase decât reglementările actuale. În plus, oferă protecție pasagerilor împotriva răsturnării, inclusiv prin cadrului parbrizului realizat din oțel tubular format la cald și niște arcuri în spatele tetierelor locurilor posterioare, care își vor face apariția “fulgerător”.

Amintim că debutul modelului este programat pentru a doua jumătate a acestui an. Producția noului SL va avea loc la uzina din Bremen.

Vezi și: (foto) Mercedes-Benz arată de sine stătător imagini spion oficiale cu noul SL

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/