Geografia imunizării. Câte persoane s-au infectat cu COVID-19 după vaccinare

Ilie Gulca
19/05/2021

360 de persoane s-au infectat cu COVID-19 după ce s-au vaccinat, a menționat epidemiologul Alexei Ceban, miercuri, în cadrul unei conferințe organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

„După vaccinare, au fost testate pozitiv 360 de persoane. Acest interval de la debut și administrarea vaccinului împotriva COVID-19 a fost de 12 zile în timp ce intervalul mediu de la administrare și rezultatul testului este de aproximativ 16 zile”, a menționat Ceban.

De asemenea, el a insistat ca fiecare persoană trebuie să se protejeze după vaccinare la fel ca ceilalți.

1.342 de persoane au avut reacții adverse după imunizare. „96 la sută sunt evenimente ușoare – febră, frisoane, dureri musculare și articulare, oboseală pronunțată. 57 de reacții adverse au fost moderate – febră mai mare de 38,5 sau o reacție alergică moderată. Forme severe nu au fost înregistrate”, a mai spus Alexei Ceban.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în total, au fost administrate 253.310 doze de vaccin. Dintre acestea, 219.000 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, în timp ce 34.300 – cu doza a doua.

Persoanele vaccinate cu doza a doua alcătuiesc 6,5% din populația Republicii Moldova. În municipiul Chișinău, sunt imunizați 10% din locuitori, în timp ce în raioanele Rezina, Florești, Cimișlia, Soroca, Râșcani cu 7–8%. Cu un procent infim de vaccinați sunt raioanele Taraclia, Comrat Ceadîr-Lunga.   

Pe 18 mai, în Republica Moldova, au fost înregistrate 121 de cazuri de infectare cu COVID-19 după efectuarea a 4.631 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în Moldova a ajuns la 254.075.

Ilie Gulca
19/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii