/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Israelul studiază dacă sunt întrunite condiţiile pentru încetarea focului în Fâșia Gaza

19 mai 2021, ora 17:55

Israelul studiază oportunitatea unei ”încetări a focului”, a declarat miercuri un înalt responsabil militar israelian pentru presă, afirmând însă că statul evreu este pregătit pentru o prelungire a ofensivei asupra enclavei palestiniene Fâşia Gaza, transmite AFP, citată de agerpres.ro.

”Studiem chestiunea momentului oportun pentru o încetare a focului”, dar ”ne pregătim pentru mai multe zile” de operaţiuni suplimentare, a afirmat responsabilul. El a adăugat că Israelul verifică dacă ofensiva şi-a ”atins obiectivele”.

Prin lansarea ofensivei aeriene împotriva Fâşiei Gaza la 10 mai, Israelul nu s-a mulţumit să răspundă tirurilor de rachete asupra oraşelor sale, ci a urmărit mai ales ”să profite de ocazia de a reduce capacităţile militare ale Hamas”, a indicat el.

”Problema este de acum încolo de a şti dacă Hamas înţelege mesajul”, a mai spus responsabilul menţionat.

Forţele israeliene afirmă că au vizat, pe lângă siturile de lansare de rachete, mai multe centre de comandă ale Hamas, locuinţele liderilor acestuia, echipamente şi tuneluri subterane.

Israelul declară că a efectuat, începând din 10 mai, peste 820 de lovituri, în special raiduri aeriene, împotriva enclavei palestiniene dens populate, unde, potrivit Ministerului Sănătăţii local, au murit cel puţin 2.019 persoane. În Israel, tirurile de rachete trase din Fâşia Gaza au lăsat în urmă 12 morţi, conform poliţiei israeliene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram