/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Administratorii sălilor de banchete continuă să suporte pierderi, deși organizarea nunților a fost permisă

missing
19 mai 2021, ora 18:32

Chiar dacă a fost anulată starea de urgență și s-a permis organizarea nunților și a cumetriilor, administratorii sălilor de banchete și saloane de mariaj spun că ei continuă să suporte pierderi. Cel mai mult ei se arată deranjați de faptul că, în sălile de ceremonii, nu se acceptă prezența unui număr mai mare de 50 de persoane. Din această cauză, proprietarii localurilor spun că veniturile lor nici nu se pot compara cu cele de dinaintea pandemiei.

Potrivit unor administratori ai sălilor de banchete, cu toate că și-au reluat activitatea după ce a fost anulată starea de urgență, oricum sunt în mare pierdere din cauza numărului redus pe clienți, pe care îi pot servi în cadrul ceremoniilor.

„Din cauza pandemiei, nu sunt așa de solicitate restaurantele. Adică sunt evenimente, dar sunt mai rare decât așteptările noastre. Acum se permite capacitatea de până la 50 de persoane. Preventiv, noi formăm listele invitaților cu toate datele din buletin și persoanele vârsnice, după vârsta de 60 de ani nu sunt admise, din păcate, la eveniment.

Un alt motiv din care se descurcă tot mai greu este faptul că s-a majorat prețul produselor alimentare.

„Sălile noastre sunt pentru o capacitate mai mare de clienți și deja și nouă ne este cu mult mai dificil. Plus și prețurile la produse s-au majorat, deci încercăm și noi să supravețuim și încetișor să ne revenim”.

Proprietarii atelierelor de mariaj se bucură și ei că rochiile de mireasă au început din nou să fie întrebate, doar că vânzările nu sunt nici pe departe ca cele de până la pandemie. Aceștia spun că miresele nu-și mai cumpără rochiile din timp, așa cum făceau înainte.

„După sărbătorile de Paște au început puțin miresele să intre să probeze. Cei care au nunta peste o lună de zile, două trei săptămâni, deja procură, dar cei care au nunțile în iulie, august încă sunt în așteptare, pentru că nu se știe și ar putea apărea noi restricții. Oricum ne bucurăm pentru cât de cât vânzări”.

„Vânzările sunt cu mult mai mici. S-a redus mult din numărul de vânzări pentru că mulți au optat pentru evenimente mai mici, chiar doar cu câteva persoane sau în sânul familiei. Iar pentru aceste evenimente nu și-au procurat o rochie mai de lux”.

În schimb, muzicienii sunt bucuroși de faptul că și-au reluat activitatea. Interpreta Carolina Prepeliță ne-a spus că este destul de solicitată în această perioadă.

„Eu mă bucur că văd la evenimente oameni mai conștienți care, totuși, respectă o distanță, dansează mai puțini. 50 de oameni tot este bine, dar clar că sunt părinți care vor copiilor să le facă nunți mai mari, pentru că au foarte multe rude și la acest capitol este puțin mai greu. Dar totuși, ne dăm după situație”.

După anularea stării de urgență, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău a admis desfășurarea evenimentelor în cadrul unităților de alimentare publică cu participarea a cel mult 50 persoane, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi control a infecției COVID-19, cu întocmirea obligatorie, de către organizatori, a listei participanților de evidența epidemiologică a evenimentului. Aceștia mai recomandă desfășurarea evenimentelor în spații deschise.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram