/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete, flăcări în Rusia și atac la Harkov! SUA încep să trimită noul ajutor Kievului

Două posturi TV, sancționate de CA pentru lipsa ori insuficiența produselor audiovizuale locale

missing
19 mai 2021, ora 19:17

Două posturi TV din țară au fost sancționate de Consiliul Audiovizualului pentru lipsa ori insuficiența produselor audiovizuale locale, dar și lipsa traducerilor. Este vorba despre canalele de televiziune CTC și Ren TV. Potrivit unui comunicat de presă al CA, CTC s-a ales cu două amenzi a câte 5 mii de lei, în timp ce Ren TV a fost sancționat cu 20 de mii de lei. 

Amenzile au fost aplicate la ședința din 19 mai, în urma examinării petițiilor Asociației Patronale a Radiodifuzorilor și a sesizării membrului CA Corneliu Mihalache. Petițiile au fost expediate până la schimbarea denumirilor canalelor din Cinema 1 în CTC și DTV în PEH TV, informează media – azi.md.

Asociația Patronală a Radiodifuzorilor a depus la CA 7 petiții în care a menționat că posturile de televiziune Cinema 1 și DTV nu ar fi realizat produsele audiovizuale necesare și nu au tradus operele audiovizuale difuzate în limba română. La același capitol s-a autosesizat și membrul CA Corneliu Mihalache.

Reprezentanții Cinema 1 au informat CA că sesizările organizației poartă un caracter declarativ și că prin intermediul petițiilor vor să exercite presiuni asupra anumitor furnizori de servicii media în contextul concurenței neloiale, utilizând Consiliul în scopuri proprii, lucru infirmat de șefa CA, Ala Ursu-Antoci.

Monitorizarea CA a arătat că postul de televiziune Cinema 1 a realizat 0% de programe audiovizuale locale necesare, în perioada monitorizată, iar DTV nu a atins cota necesară de cel puțin patru ore de astfel de produse. Ponderea programelor audiovizuale locale în limba română transmise de postul de televiziune „DTV” a constituit mai puțin de 80%, iar ponderea programelor audiovizuale locale difuzate în orele de maximă audiență a constituit mai puțin de 75%.  CA susține că televiziunile vizate nu au realizat nici această obligație și a atestat și lipsa traducerilor.

CA a aprobat schimbarea denumirii postului de televiziune DTV în РЕН TV, iar Cinema 1  – în CTC, printr-o decizie din 21 aprilie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram