/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Donică îl acuză pe Cavcaliuc că își întreține partidul din bani obținuți abuziv. Reacția fostului șef - adjunct la IGP

missing
19 mai 2021, ora 22:59

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, este acuzat că și-ar întreține formațiunea politică pe care o conduce din bani obținuți abuziv pe când era șef – adjunct la IGP. Acuzațiile i-au fost aduse la ediția din aceast seară a emisiuni „Cutia Neagră” de la TV 8 de către primarul de la Condrița Andrei Donică, liderul Mișcării Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”. Donică i-a mai reproșat lui Cavcaliuc că a slujit întotdeauna regimului lui Vladimir Plahotniuc. 

„E una să strângi banii cu sacul în timpul când ești șef mare la Poliție și la comandă interceptezi apelurile telefonice, dai de pământ agenții economici, mai controlezi oleacă de țigară și este altceva să fii un simplu activist civic. El este o persoană care a slujit în fiecare minut regimului lui Plahotniuc. Este persoana care a persecutat oameni, activiști civici, politicieni. Plahotniuc nu reușea să deschidă gura, când Cavcaliuc deja fugea de ieșea colb din urma lui”, a spus Andrei Donică la „Cutia Neagră”.

De cealaltă parte, Gheorghe Cavcaliuc susține că partidul său este finanțat de membrii acestuia, dar și de oamenii care împărtășesc aceleași viziuni politice.

„În Partidul Politic PACE avem zeci de oameni de afaceri. Secretarul general al PP PACE are o companie în care activează 180 de angajați. Avem colegi care au sute de hectare de pământ.[…] Eu nu comentez aberații. În emisiunea de astăzi, Donică a fost invitat aici ca un spoiler, să ducă publicul în eroare, iar dacă să comparăm un partid cu celălalt, ne uităm la ceasul domnului Donică care costă cât trei mașini de lux..Probabil cineva îl finanțează să bată în Cavcaliuc”, a menționat Cavcaliuc.

De asemenea, fostul șef – adjunct la IGP l-a acuzat pe Andrei Donică de hoție.

„Ați furat sute de milioane din bugetul public de la Condrița și v-ați cumpărat și acest ceas”, a spus liderul PACE.

„Să înțeleagă toți oamenii ca e un mincions. Vreau să spun că în primul rând satul Condrița nu are sute de milioane în buget”, i-a spus în replică Andrei Donică.

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) s-a înscris in cursa pentru parlamentarele anticipate și a depus dosarul la Comisia Electorală Centrală pentru a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram