/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ucraina și Rusia s-au calificat în finala Eurovision 2021. Urmărește evoluția celor două țări

missing
19 mai 2021, ora 00:20

Ucraina și Rusia s-au calificat în finala concursului Eurovision Song Contest 2021, care în acest an se desfășoară în Olanda. Astăzi a avut loc prima semifinală unde 16 țări au evoluat. Printre finaliști se numără Malta, Norvegia, Israel, Azerbaidjan, Lituania, Suedia, Belgia și Cipru. În finală nu s-a calificat reprezentanta României

Astăzi, pe scena de la Rotterdam au urcat reprezentanții României, Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei.

În acest an, reprezentanta Republicii Moldova la Eurovision, Natalia Gordienko, va evolua în cea de-a doua semifinală, care va avea loc pe data de 20 mai curent. cu piesa Sugar. Zece concurenți se vor califica în finala Eurovisionului, care va avea loc pe 22 mai.

Agerpres scrie că în acest an delegaţiile naţionale participante la eveniment sunt supuse unor reguli sanitare stricte, precum separarea strictă a publicului şi obligativitatea testării anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore.

Sala de spectacole va găzdui 3.500 de spectatori la finala de sâmbătă, şi cele două semifinale de marţi, 18 mai, şi de joi, 20 mai, şi la repetiţiile generale. Această cifră reprezintă doar 20% la sută din capacitatea sa totală.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa „Arcade”, în 2019. Ediţia 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de către organizatori din cauza pandemiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram