Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, în dialog cu studenții FRIȘPA de la USM, despre perspective de colaborare și oportunități de dezvoltare

My Post

Astăzi, 18 mai 2021, ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan a ținut un discurs adresat studenților Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a Universității de Stat din Moldova. Excelența Sa a fost salutat de rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ. Igor Șarov și de decanul FRIȘPA, dr. conf. univ. Alexandru Solcan.

În discursul său, Excelența Sa, Dereck J. Hogan, a menționat importanța fortificării relațiilor de colaborare între Republica Moldova și SUA, prin care studenții, reprezentanții generației tinere au diverse oportunități de afirmare și de implicare în inițiative, proiecte și programe pentru a-și extinde performanța profesională. „Anul acesta marcăm aniversarea de treizeci de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre. Prin instruire, programe de schimb și investiții, Statele Unite au ajutat Republica Moldova să-și dezvolte economia, să-și dezvolte societatea civilă, să consolideze instituțiile democratice și să-și păstreze patrimoniul unic”, a subliniat oficialul.

În context, Dereck J. Hogan a vorbit despre necesitatea asigurării unui proces electoral liber, corect și transparent, unde toți candidații pot concura în condiții egale fără frică de hărțuire sau intimidare, și mai presus de toate, ca rezultatul alegerilor să reflecte voința oamenilor, transmite usm.md.

Tradiționala rundă de întrebări și răspunsuri le-a dat oportunitatea studenților să-și exprime opiniile cu privire la evenimentele politice interne și externe, să abordeze diverse subiecte, precum riscurile imixtiunii factorului extern în alegeri, în condițiile insecurității informaționale; prioritățile și impactul politicii migraționale a SUA; politica externă a SUA în raport cu statele de pe continentul european, relațiile SUA-UE-Rusia și alți actori politici internaționali etc. În discuții, studenții au aflat mai multe despre particularitățile carierei de diplomat, avantajele și cele mai mari provocări în acest domeniu de activitate.

Participarea personalităților politice la evenimentele FRIȘPA este o tradiție frumoasă a facultății, în cadrul cărora studenții ce și-au ales o profesie din domeniul politic și public au posibilitatea să cunoască și să interacționeze cu ambasadori, membri ai corpului diplomatic, înalți demnitari de stat, experți în politici, profesori notorii de la universități din afara țării.

Rectorul USM, Igor Șarov a mulțumit Excelenței Sale Ambasadorul și guvernului SUA pentru suportul acordat țării noastre, inclusiv pentru proiectele susținute de-a lungul anilor în domeniul educației, cercetării, precum și în alte domenii. În pofida condițiilor dificile prin care a trecut Republica Moldova în ultima perioadă, SUA a oferit sprijin în asistența medicală, pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire cu COVID 19, consolidarea capacităților tehnice ale specialiștilor de a răspunde tuturor provocări.

Rectorul USM este convins că proiectul MEDIACOR care va fi lansat în curând la USM va deveni unul dintre obiectivele centrale și prioritare, oferind oportunități studenților, inclusiv celor de la FRIȘPA pentru a extinde relațiile și a eficientiza comunicarea în domeniul educației și cercetării.

Discursul Ambasadorului Dereck J. Hogan adresat studenților Facultății de Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a USM îl găsiți AICI.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente