/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Durleșteanu, despre înaintarea candidaturii sale la funcția de prim-ministră de către socialiști: „Am înțeles că este un joc dublu sau poate triplu”

missing
18 mai 2021, ora 21:37

Fosta ministră a Finanțelor și fosta candidată la funcția de prim-ministră a Republicii Moldova, Mariana Durleșteanu susține că propunerea de a candida la funcția de șefă a Executivului a venit din partea președintei Parlamentului, deputata socialistă Zinaida Greceanîi. Mai mult ca atât, acesta susține că din start a înaintat două condiții, iar ulterior a acceptat oferta socialiștilor. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Durleșteanu spune că principala condiție pentru ca ea să accepte oferta socialiștilor a fost să nu fie susținută de fracțiunea Partidului Șor și să își creeze propriul Guvern tehnocrat.

„Doamna președintă a Parlamentului m-a sunat și mi-a făcut această propunere, la care eu nu am răspuns imediat pentru că totuși sunt într-o companie multinațională, am prioritățile mele și am cântărit. Niciodată nu am fost în afara politicului din Republica Moldova. Eu am înaintat niște condiții clare, prima a fost că nu voi merge cu susținerea Partidului Șor, pentru că nu pot să îmi permit să fiu susținută de un partid care a fost implicat în furtul miliardului sau a altor oameni care sunt în scheme. O a doua condiție, desigur că a fost că eu îmi creez un Guvern tehnocrat, echipa mi-o aleg eu, fără influențele politice. Intenția mea a fost să vin să fac lucruri concrete ținând cont de pandemia pe care o avem”, a spus Durleșteanu.

Fosta ministră precizează că nu a fost parte a discuțiilor privind obținerea voturilor în Parlament în susținerea candidaturii sale. Totuși, Durleșteanu susține că a renunțat din cauza că a „fost un joc dublu”.

„În timp am înțeles că pe la spatele meu se făceau alte scenarii și am început să expun că eu nu voi accepta schimbări. Pot să spun că atunci am menționat că la Ministerul de Interne eu voi fi curator, pentru că eu sunt din finanțe și știu cum să stric schemele. Cel mai principial a fost să nu merg pe susținerea Partidului Șor. Eu nu am fost parte la discuțiile care se purtau în culise, dar că eu înțelegeam că ele sunt și la mine ajungeau. Am înțeles că este un joc dublu sau poate triplu”, a mai spus Durleșteanu.

Amintim că pe 11 februarie, Mariana Durleșteanu a fost propusă la funcția de prim-ministră de către alianța PSRM-ȘOR, dar Maia Sandu a respins-o. În vârstă de 50 de ani, Mariana Durleșteanu a ocupat, anterior, funcția de ambasador al Republicii Moldova în Marea Britanie, după care, în perioada anilor 2008 – 2009, a fost ministră a Finanțelor, în Guvernul condus de Zinaida Greceanîi, unde a început să lucreze încă din anul 1995. Aceasta a fost și membră a Consiliului Moldindconbank, instituție care, la acea vreme, era controlată de Veaceslav Platon, și care a devenit cunoscută pentru implicarea în laundromatul rusesc.

Totodată, astăzi, în cadrul aceleași emisiuni, Mariana Durleșteanu a anunțat că va candida la funcția de deputat la alegerile parlamentare anticipate din iulie și se va regăsi pe listele Partidului Legii şi Dreptăţii (PLD).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram