/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Cum răspunde secretarul general al PAS la criticile aduse listei de candidați pentru anticipate

missing
17 mai 2021, ora 23:29

Secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Andrei Spînu, a venit cu o reacție la unele critici aduse pe rețelele sociale cu privire la lista candidaților pentru alegerile anticipate din 11 iulie. În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, acesta a spus că procesul de selectare a fost destul de participativ. 

„Unul dintre obiectivele noastre a fost să avem o listă care să reprezinte toți cetățenii Republicii Moldova… Este cumva natural și normal, probabil, pe alocuri, să fie anumite supărări, însă noi credem că am produs o listă… cu persoane care au demonstrat pe parcursul timpului integritate și corectitudine.”, a spus Andrei Spînu pe 17 mai curent.

Secretarul general al PAS a precizat că a fost creată o comisie în interiorul partidului care a alcătuit o listă mai largă de persoane, inclusiv din afara formațiunii. Potrivit lui, lista respectivă a fost prezentată Biroului Național al formațiunii, iar, ulterior, Biroul împreună cu președintele și vicepreședinții PAS au ordonat-o și au propus-o Consiliului Politic Național, care a aprobat-o.

Întrebat de ce pe listă s-a regăsit Natalia Davidovici, consilierul prezidențial pentru relații interetnice, cea care în trecut s-ar fi expus pentru un vector estic, Andrei Spînu a declarat: „Noi am spus că pentru noi contează toate etniile, toate minoritățile din țara noastră. Doamna Davidovici este un reprezentant al acestei etnii, care sperăm să o reprezinte și în Parlament, astfel ca noi să putem guverna această țară în interesul tuturor cetățenilor”.

Amintim că PAS a prezentat pe 14 mai curent lista candidaților pentru alegerile anticipate din 11 iulie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram