image
Sursa foto: Profimedia

Thailanda a înregistrat într-o singură zi mai multe cazuri decât în întreg anul 2020

Thailanda a anunțat luni 9.635 de cazuri noi de coronavirus, dublând recordul înregistrat în ziua precedentă. Peste 70% cazurile noi de luni, aproximativ 6.800, au provenit din închisori, informează The Independent.

Numărul total de cazuri din Thailanda a crescut la 111.082, iar aproximativ trei sferturi dintre acestea (82.219) au fost înregistrate de la începutul lunii aprilie, când s-a declanșat un noul val de infecții. Luni au fost raportate și 25 de decese, ducând bilanțul total la 614 victime.

În întreg anul 2020 Thailanda a raportat 7.100 de cazuri și 63 de decese, țara asiatică fiind considerată un exemplu de menținere a pandemiei sub control.

Aproape 1.843 de cazuri din totalul de luni au fost înregistrat în capitala Bangkok, iar situația nu pare să se amelioreze, a declarat Taweesilp Visanuyotin, purtător de cuvânt al centrului guvernamental pentru administrarea situației COVID-19. Potrivit acestuia, jumătate din cele 50 de districte ale capitalei prezintă rate ridicate ale infecției, scrie digi24.ro.

În ciuda numărului mare de cazuri, resturantele din Bangkok și provinciile vecine au primit dreptul de a menține activitatea deschisă la interior până la 9 seara, cu o capacitate de 25%. În ultimele două săptămâni, localurile au avut voie doar să facă livrări.

Autoritățile din Bangkok au anunțat că restricțiile vor fi extinse pentru încă două săptămâni asupra școlilor, cinematografelor, sălilor de sport, arenelor sportive și cluburilor de noapte. În același timp, 28 de focare au fost identificate în 19 districte, inclusiv în piețe, mahalale sau șantiere.

Departamentul de Corecție din Thailanda a anunțat că, în prima jumătate a lunii mai, a efectuat teste COVID-19 pe aproape 25.000 de deținuți din opt închisori, iar aproape jumătate dintre aceștia au fost depistați pozitivi.

Noutăţile partenerilor

comentarii: