(video) Ultima oră! Ceaus a apărut și spune că nu a fost răpit: Primele declarații de la dispariție

Fostul judecător ucrainean, Nicolae Ceauș a apărut. Într-un video publicat pe un canal de telegram acesta spune că este bine și se află într-un loc sigur.

Foto: captură de ecran

Acesta menționează că deocamdată nu poate dezvălui locul aflării, dar simte necesitate de a face niște precizări după ce mai mulți au încercat să speculeze în privința răpirii sale.

Ceaus își cere iertare de la soția sa și de la copii pentru momentele grele. 

„Sunt Nicolae Ceaus și din câte puteți vedea sunt viu și sănătos. La moment sunt într-un loc sigur și mă simt bine. La moment nu pot spune unde mă aflu, dar trebuie să fac niște precizări după ce unii au speculat în privința presupusei mele răpiri. Cui îi convine această situație. Svetlana, vreau să îmi cer scuze pentru ce ai trăit alături de copii, dar așa trebuia să fie. Promit că în perioada următoarea totul se va rezolva. 

Ce ține de răpire, ea a fost, doar că în 2016, de atunci mă tot speriau cu răfuială. În perioada următoare voi apărea în Ucraina și voi răspunde la toate întrebările”, a spus acesta.


Serviciul de Securitate al Ucrainei a deschis o anchetă penală cu privire la posibila răpire a judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Informația a fost confirmată pentru un portal din Ucraina de către soția lui Ceaus și unul dintre avocați.

Nicolae Ceaus, a fost răpit din centrul Chișinăului, în data de 3 aprilie. Despre asta a anunțat avocatul acestuia, Iulian Balan. La scurt timp, poliția a reținut un suspect în legătură cu răpirea judecătorului ucrainean. 

Răpirea lui Nicolae Ceaus a fost un atentat direct la securitatea națională a Republicii Moldova prin faptul că anumite servicii străine au pătruns pe teritoriul țării și au participat la acest act de răpire. Despre aceasta a anunțat deputatul Vasile Andrei Năstase, președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpirii a ex-judecătorului ucrainean, în cadrul unui briefing de presă.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina neagă orice implicare a angajaților săi în răpirea judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus. Declarația a fost făcută astăzi de către un reprezentant al instituției, pentru portalul hromadske.ua. 

Mafrko Shevcenko, ambasadorul ucrainean în Republica Moldova, ar fi fost invitat la Ministerul de Externe, pe 9 aprilie, iar secretarul de stat Dumitru Socola i-ar fi transmis o notă oficială prin care se cerea ridicarea imunității diplomatice a atașatului militar al Ucrainei, Serghei Smetaniuk, scrie presa din Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu comentează informațiile apărute în presa din Ucraina ce vizează cazul răpirii judecătorului Ceaus. Într-un comentariu oferit pentru UNIMEDIA, reprezentanții MAEIE spun că toate informațiile actualizate vor fi făcute publice de organul de anchetă.


Pub