(video) O nouă donație de echipamente de protecție pentru personalul medical din partea UE și a Germaniei

Republica Moldova a primit astăzi un lot de ajutor umanitar din partea Uniunii Europene și a Germaniei. Donația constă în echipamente de protecție pentru personalul medical - 1,6 milioane de mănuși medicale de unică folosință și 300.000 de măști de protecție respiratorie FFP2, în sumă totală de 537,500 de euro.

Foto: Captură video

Astăzi a avut loc transmiterea oficială a unui nou lot de asistență pentru sistemul medical din Republica Moldova. 

Echipamentul de protecție este procurat ca urmare a colaborării dintre Germania, Organizația Mondială a Sănătății și inițiativa finanțată de către Uniunea Europeană, pentru combaterea pandemiei în țările parteneriatului estic.

„Pandemia Covid-19 este în continuare un test de rezistență pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova. Aceasta continuă să ne afecteze viața și să răpească oamenii dragi de lângă noi. Consolidarea sistemului medical, pentru a face față pandemiei, este o prioritate pentru Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Ne exprimăm gratitudinea pentru echipamentele medicale oferite de Germania, Uniunea Europeană și OMS, partenerii strategici în lupta cu infecția Covid-19, care vor fi distribuite tuturor instituțiilor medicale din țară, dar și din regiunea transnistreană pentru a proteja eroii din prima linie”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov.  

Urmăriți live pe UNIMEDIA:






Pub