Agenții economici, care nu vor respecta cerințele tehnice în procesul de renovare din Chișinău, vor fi incluși în „lista neagră”

Primăria municipiului Chișinău va supraveghea renovarea a șase stadioane din cadrul  instituțiilor de învățământ municipale și patru parcuri publice, iar întreprinderile care nu efectuează lucrări de înaltă calitate nu vor mai avea voie să participe la licitațiile municipale.

Foto: poză-simbol

„Cerem agenților economici să nu ne păcălească. Vă vom forța să identificați toate neconcordanțele. Agenții economici care au dat dovadă de iresponsabilitate vor fi incluși pe o lista neagră”, a avertizat Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul ședinței din această dimineață.

În același timp, edilul a solicitat oficialilor de la Apa-Canal Chișinău și Regia EXDRUPO, responsabili de aceste lucrări, să respecte termenul limită în ceea ce privește repararea obiectivelor enunțate.

„Săptămâna curentă prezentăm către Cancelaria de Stat pentru a fi aprobată nouă structură și noile state de personal în ceea ce ține de agenții constatatori în cadrul preturilor”, a menționat viceprimarul capitalei, Ilie Ceban.

Primăria Chișinău va cheltui peste 600 de milioane de lei pentru renovarea străzilor în 2021. Alte 104 milioane de lei de la bugetul orașului au fost alocate pentru repararea trotuarelor pe șase străzi: Dacia, Decebal, Calea Ieșilor, Șciusev, Alba Iulia, Hîncești, M. Kogalniceanu și A. Mateevici.


Pub