PUN refuză oferta AUR de a participa împreună la alegerile parlamentare. Explicația lui Țîcu

Partidul Unității Naționale refuză oferta AUR de a participa împreună la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Despre aceasta a anunțat deputatul Octavian Țîcu.

Foto: UNIMEDIA

„Pentru noi această propunere a Aurului este de înțeles din două perspective. În primul rând este clar că, în condițiile situației pe care o avem în Republica Moldova, unica opțiune serioasă ca forțele unioniste românești să învingă era consolidarea platformei unioniste a PUN, pentru că ea reflectă la ora actuală nucleul votului unionist așa cum s-au arătat în două scrutine electorale, cele locale și cele prezidențiale. 

Dacă intențiile AUR-ului ar fi fost într-adevăr nobile și în corespundere cu aspirațiile pe care le au, ar fi putut veni înainte de lansarea AUR-ului în Moldova să discute cu PUN în vederea constituirii unui bloc unionist în alegerile parlamentare, dar acest lucru nu s-a dorit”, a declarat Octavian Țicu.

„Noi am propus constituirea unui bloc unionist, cu o denumire unionistă, care să capteze toți agenții politici și unioniștii din Republica Moldova într-un bloc cu o denumite neutră, care să nu reflecte ambițiile politice ale AUR-ului în R. Moldova. A devenit clar că intențiile AUR sunt altele”, a mai spus deputatul.


Pub