O nouă intrare în Dendrariu: Vizitatorii vor avea acces în parc și din strada Coca

Încă o poartă de acces în Parcul Dendrariu va fi deschisă din str. Eugen Coca. Aceasta este în prezent amenajată și are menirea să evite aglomeraţia şi fluxul mare de oameni la poarta centrală.

Foto: Facebook

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban a menționat faptul că, în paralel, sunt efectuate lucrări la amenajare pentru a deschide o altă poartă din str. V. Lupu, intersecție cu str. A. Mateevici. Lucrările sunt în toi, inclusiv construirea treptelor de acces în parc.

De asemenea, va fi construit un bloc sanitar accesibil inclusiv pentru persoanele cu nevoi speciale, pentru că cel existent nu acoperă necesitățile fluxului mare de vizitatori, care ajunge în week-end până la 6000 de persoane în luna mai.


La fel, primarul propune ca să fie amenajat accesul în parc la poarta centrală, iar la intrări să fie modernizată metoda de achitare a biletului.

Parcul Dendrariu are o suprafață de 77,809 de hectare și este situat în partea de vest a Chişinăului, în valea râulețului Durleşti, între străzile I. Creangă, V. Lupu, E. Сoca şi A. Şciusev.



Pub