Tekedu și PRACTIC lansează un amplu program la Strășeni și Fălești: Împreună împotriva stereotipurilor de gen în TIC și STEM

Un amplu program de orientare în carieră destinat tinerilor și tinerelor din Strășeni și Fălești este lansat de Tekedu în cadrul proiectului PRACTIC  - Împreună împotriva stereotipurilor de gen în TIC și STEM. 

Foto: PRACTIC

Proiectul este implementat în contextul Programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA și are drept scop creșterea înțelegerii stereotipurilor de gen și a egalității de gen în rândul fetelor, băieților, femeilor și bărbaților. 

Programul de orientare în carieră este compus din 10 module de instruire în care participanții și participantele vor fi ghidați/te de 3 mentori pentru a învăța cum să își dezvolte abilitățile profesionale și personale necesare pentru joburile viitorului ținând cont inclusiv de aspectele și stereotipurile de gen în profesii. 

Câteva din temele ce vor fi abordate în cadrul sesiunilor de instruire sunt:

  • Trenduri globale: Inteligența Artificială, Machine Learning, Robotică.

  • Stereotipurile de gen pe piața muncii .

  • Viitorul pieței de muncă a Republicii Moldova.

  • Cum să creezi un discurs.

  • Comunicarea Constructivă. Sexism și discriminarea de gen în media.

  • Cooperare: Lucrul în echipă vs. lucrul individual. Importanța egalității de gen în echipe.

  • Ce este gândirea critică?

  • Cum dezvoltăm gândirea creativă?

  • Rolul familiei, prietenilor și a societății asupra unei cariere de succes.

Cele 10 zile de instruire vor fi divizate în 5 zile de cursuri în grup (prezență fizică) și 5 zile de muncă individuală (sesiuni online cu fiecare participant/ participantă în parte). După fiecare zi de sesiuni practice, participanții/participantele vor avea la dispoziție o săptămână pentru a pune în practică ce au învățat. La sfârșitul programului, tinerii și tinerele vor dezvolta propriul plan de creștere în carieră. 

Link formular aplicare: https://forms.gle/ELABmLZZJistwGxz5

Termenul limită pentru a aplica la program este 25 Mai 2021. 

Instruirea va avea loc cu prezența fizică a tinerilor cu respectarea tuturor normelor impuse de situația pandemică din țară.

Proiect Implementat de TEKEDU, pentru GirlsGoIT în colaborare cu Edu Tolk cu suportul Crunchyroll Moldova.

Acest program este realizat în contextul programului „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women Moldova și UNFPA Moldova.

Acest program este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este întregime responsabilitatea UN Women Moldova și UNFPA Moldova, și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.

#StrongerTogether #eu4genderequality #tekedu #girlsgoit #edutolk #crunchyrollmd


// console.log('no ads situation')