Pagina oficială a Municipiului Chișinău

APL Chișinău pregătește cea de-a șasea licitație pentru obținerea dreptului de a comercializa pe străzile din capitală, prin intermediul gheretelor

   2082

Primăria municipiului Chișinău perfectează actele necesare pentru organizarea celei de-a șasea licitații cu strigare pentru obținerea dreptului de a comercializa pe străzile din capitală, prin intermediul gheretelor. Concursul urmează să aibă loc pe 11 iunie, a.c.

Un anunț în acest sens a fost făcut de viceprimarul capitalei, Inga Ionesii, în cadrul ședinței operative săptămânale de luni.

Comisia municipală pentru licitații, convocată vineri, 14 mai, a. c, a dispus organizarea unui nou concurs privind comerțul din gherete, fiind selectate 9 amplasamente privind chioșcurile pentru comercializarea presei periodice și 4 loturi, care anterior au fost adjudecate la licitații, însă agenții economici desemnați drept câștigători n-au mai achitat bani în buget pentru acestea.

Comisia de profil urmează să se convoace din nou pentru a aproba comunicatul informativ și  a stabili data desfășurării următoarei licitații, care ar putea fi pe 11 iunie, iar informația necesară va fi publicată pe pagina web oficială a municipalității, „chisinau.md". Doritorii de a participa la concurs, urmează să depună dosarele conform rigorilor stabilite anterior de APL Chișinău.

În altă ordine de idei, Inga Ionesii a precizat că executivul este pregătit să înainteze către Consiliului municipal Chișinău, un proiect de decizie despre modificarea Regulamentului privind licitațiile cu strigare, pentru obținerea dreptului de a încheia un contract pentru amplasarea unității de comerț ambulant stradal pe teritoriul municipiului Chișinău, cu anexele adiționale, care vor fi propuse pentru concurs, precum și un proiect de modificare a Regulamentului privind desfășurarea activității de comerț în municipiul Chișinău.

Amintim că pe parcursul anului 2020 au fost organizate 2 licitații pentru obținerea dreptului de a comercializa pe străzile capitalei, prin intermediul gheretelor, iar în perioada ianuarie-aprilie 2021 - 3 concursuri.