14:44:17 24.04.2024
Stiri

Ce se întâmplă cu cetățenii R. Moldova aflați în Israel, stat BOMBARDAT cu rachete: Recomandările MAEIE

Actualitate 17.05.2021 18:32 Vizualizări2731 Autor: Ziarul National
Ce se întâmplă cu cetățenii R. Moldova aflați în Israel, stat BOMBARDAT cu rachete: Recomandările MAEIE Profimedia Images


Autoritățile de la Chișinău nu au informații despre cetățeni ai R. Moldova răniți sau omorâți în ultimele zile în Israel, stat aflat sub bombadramente deja de o săptămână.

„La momentul de față, în comunicarea cu autoritățile israeliene nu există informații despre cetățeni ai Republicii Moldova răniți în urma bombardamentelor. Ambasada Republicii Moldova la Tel-Aviv activează în regim normal. Este menținut programul obișnuit de acordare a serviciilor consulare cetățenilor moldoveni stabiliți în această țară”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Aceeași sursă a precizat că linia telefonică pentru situații excepționale, +97237770544, este activă și echipa Ambasadei R. Moldova în Israel oferă consultații conaționalilor.

„Reiterăm recomandarea către cetățenii moldoveni stabiliți în statul Israel să urmărească și să urmeze cu strictețe instrucțiunile de securitate anunțate de către autoritățile din acest stat”, a încheiat Daniel Vodă.

Menționăm că, potrivit datelor MAEIE, în Israel se află circa 16 000 de cetățeni ai R. Moldova. O parte dintre aceștia a reușit să revină pe cale aeriană în R. Moldova în ultimele zile. Cei rămași în Israel sunt nevoiți să se ascundă în buncăre în timpul bombardamentelor.

Ostilitățile dintre Israel și Fâșia Gaza au început pe 10 mai curent. Noaptea trecută, armata israeliană a lansat zeci de rachete asupra Fâșiei Gaza cu scopul de a lovi au lovit țințe teroriste, după ce două localități israeliene au fost lovite de rachete venite dinspre Gaza.

Timp de o săptămână au fost uciși 197 de palestinieni, dintre care cel puţin 58 erau copii. Peste 1 200 au fost răniți. De cealaltă parte, Israelul a înregistrat 10 morți, inclusiv un copil, și aproape 300 de răniți.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md