VIDEO: Ceauș declară că nu a fost răpit și, de fapt, a fost ajutat de prieteni să evadeze

17 Mai 2021, 11:30
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
17 Mai 2021, 11:30 // Actual //  MD Bani

Fostul judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, a publicat un video pe un canal de Telegram, unde afirmă că „este în siguranță” și de fapt nu a fost răpit din Republica Moldova la 3 aprilie curent, așa cum s-a vehiculat până acum în presa de la noi din țară, ci „era ținut cu forța la Chișinău din 2016.

Potrivit declarațiilor acestuia, răpirea sa nu a avut loc la începutul lunii aprilie curent din Moldova, ci mai degrabă în 2016, când a fost obligat să vină și să stea la Chișinău, scrie Realitatea.md.

Acesta spune că acum este într-un loc sigur și în curând, împreună cu avocații săi va face „lumină” în cazul său, precizând că „în cel mai scurt timp va veni în Ucraina”, ceea ce reiese că, în prezent nu s-ar afla pe teritoriul statului ucrainean.

„Sunt gata să pun la dispoziția agențiilor de aplicare a legii toate informațiile despre persoanele care m-au răpit și reținut din 2016. Acestea sunt persoane foarte influente și, prin urmare, trebuie să cer garanții de securitate de la agențiile noastre de aplicare a legii”, a scris Ceaus pe canalul său de Telegram, pe care și l-a lansat.

Totodată, ex-judecătorul ucrainean și-a cerut scuze de la familia sa pentru tot ce s-a întâmplat până acum, precizând că „așa a trebuit”.

Amintim că, la începutul lunii aprilie, de pe o stradă din Chișinău, Nicolae Ceaus ar fi fost răpit de persoane necunoscute. Se presupune că la mijloc ar fi fost implicate serviciile secrete ucrainiene, precum și angajați ai Ambasadei Ucrainei la Chișinău, care ar fi asigurat transportarea nestingherită a lui Ceaus în Ucraina, lucru infirmat de structurile diplomatice.

În Parlamentul Moldovei a fost creată o comisie de anchetă, care cercetează cazul și urma să prezinte un raport despre cele constatate pe acest caz, pe lângă acțiunile de urmărire și de investigare ale oamenilor legii de la noi.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău