La Chișinău a ajuns prima tranșă din cele 6 000 de tone de motorină – ajutor oferit de România pentru agricultorii moldoveni

df

Prima tranșă din ajutorul umanitar de motorină oferit de România pentru agricultorii afectați de secetă din Republica Moldova a fost predată astăzi, luni, 17 mai 2021, autorităților de la Chișinău, în cadrul unei ceremonii.

UPDATE: De fapt, la Chișinău au ajuns 1 200 de tone din cele 6 000 promise. În textul inițial era vorba de întreaga tranșă. A fost o eroare redacțională, ne cerem scuze.

Conform unui comunicat emis de Ambasada României în Moldova, acest ajutor umanitar face parte din pachetul de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova anunțat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău, la 29 decembrie 2020, și reprezintă o materializare a eforturilor susținute depuse de statul român în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova, completând alte acțiuni în această direcție realizate în ultima perioadă, printre care donarea a peste 300 000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, precum si de echipamente medicale in valoare de 2,3 milioane de euro.

Cele 6 000 de tone de motorină urmează să fie livrate în totalitate autorităților de la Chișinău, în perioada imediat următoare, prin mai multe transporturi succesive.

Amintim că, în luna martie curent, România a anunțat că va oferi un ajutor umanitar extern, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de secetă. Conform unei hotărâri aprobate de guvernul în exercițiu, agricultorii au putut depune cereri pentru a primi suport.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente