Situația epidemiologică în instituțiile de învățământ din Moldova. Câți elevi sunt infectați cu COVID-19

Elevi-Republica-Moldova
Foto: edupedu.ro

În perioada 10-14 mai,  în instituţiile de învăţământ superior au fost confirmați pozitiv doar un cadru didactic. În învățământul profesional tehnic, la date de 14 mai au fost confirmați pozitiv cu virusul COVID-19, teri elevi, cinci cadre didactice și o persoană din alte categorii de personal.

MECC.md.

În învățământul de educație timpurie, patru grădinițe și 28 de grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 10, iar alți 754 de de copii se află în autoizolare. 43 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 72 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 38 de persoane, iar alte 76 se află în autoizolare.

MECC.md.
MECC.md.

Conform ultimelor date actualizate din teritoriu sunt următoarele:

# 31 de instituții de învățământ general activează exclusiv online;

# 83 de instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor primare, precum și  a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente;

# 291 de instituții desfășoară procesul educațional cu prezența fizică a elevilor din învățământul primar și elevilor din clasele absolvente;

# 835 de instituții activează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ, cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspândirea COVID-19.

În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 32, iar 430 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 36 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 31 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 28 de persoane, iar alte 6 se află în autoizolare.

MECC.md.
MECC.md.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente