(foto/video) Strada Ion Creangă ar putea fi gata înainte de termenul stabilit. Ce alte lucrări se vor mai face

Strada Ion Creangă din sectorul Buiucani al Capitalei ar putea fi gata înainte de termenul stabilit – martie 2022 – dacă se va lucra în același ritm. Cel puțin asta spune primarul de Chișinău, Ion Ceban, care a mers în weekend pe șantier. Potrivit edilului, lucrările de reabilitare se desfășoară în termenii stabiliți.

Într-o postare pe Facebook, primarul a menționat că în prezent, se lucrează la reabilitarea reţelelor subterane care au un grad avansat de uzură.

“Cu lucrări de reparaţie se va interveni şi pe o porţiune din str. V. Belinski. Totodată, analizăm posibilitatea de a amenaja mai multe locuri de parcare şi intrări pentru vizitatori în zona Parcului Dendrariu”.

Ion Ceban susține că urmează fi reabilitate și unele intrări în curțile de bloc, deși anterior aceste lucrările nu au fost prevăzute în proiect.

“De asemenea, vor fi amenajate mai multe scuaruri mici şi locuri de parcare de-a lungul străzii I. Creangă, spre str. V. Belinski”.

Potrivit primarului, în câteva luni va fi gata trecerea subterană de la Flacăra, iar în locul pavilioanelor de lângă piață din apropierea fostului cinematograf, care vor fi evacuate, va fi amenajată o zonă verde.

“De asemenea, vor fi amenajate mai multe scuaruri mici şi locuri de parcare de-a lungul străzii I. Creangă, spre str. V. Belinski. La fel, în cadrul Programului Buget Civil Chişinău, ediţia 2021 va fi amenajat un parc mic în faţa Universităţii Pedagogice de Stat “Ion Creangă”, iar zona verde din preajma instituției de învăţământ, va fi amenajată”.

Strada Ion Creangă a intrat în reparație a intrat în reparație la începutul lunii martie. De atunci, circulația în zonă este dată peste cap, transportul public fiind redirecționat, iar pe străzile adiacente creându-se ambuteiaje infernale.


Iată ce spun autoritățile și drumarii, legat de primul strat de asfalt deja aplicat, în care s-au putut identifica niște gropi:

https://youtu.be/3a2c2ZmP9Ao
https://www.facebook.com/i.ceban.public/posts/830206940916516?cft[0]=AZVXv2CCaWY8qXRs27X1Xqf_olWqPRKpOmAJsxExR0sTh3bZh7niZ_R1JKNNVVbkogRTArfIVCf5ZN9_m9hYbhCPK5BIRAZsv1Xl0om2oWtMKBr5IMDjxiv3WGAXYnu_tJmelZPkE2YZGddMcB5FKoTWg_eVoA_r2DYRKFywtsChgQ&tn=%2CO%2CP-R

Cmentariile sunt închise