(video) Adio, Mitsubishi Pajero!

Legendarul Mitsubishi Pajero intră în istorie! Vânzările în Europa au fost întrerupte în 2018 și tot atunci a încetat să se mai producă varianta cu trei uși. În primăvara anului 2019, a părăsit piața japoneză, iar în toamna aceluiași an piața rusă. De curând s-a întâmplat același lucru pe piața din Brazilia, iar acum i-a bătut ultimul ceas.

De fapt, producția lui Mitsubishi Pajero a încetat complet încă din luna martie a acestui an, iar ultimul lot lansat va fi vândut exclusiv în Australia.

https://www.youtube.com/watch?v=KS51yuooXWs

Pentru australieni mai este disponibilă de cumpărat mașina în ediție de adio Final Edition. Un număr de 800 de exemplare au fost realizate în diverse echipări (cunoscute local drept GLS, GLX și Exeed), iar de modificarea lor în conformitate cu specificația aprobată a fost efectuată de către dealerii australieni.

Printre caracteristici se numără embleme speciale, covorașe exclusive în cabină și portbagaj, un deflector negru pe capotă, precum și o husă din piele pentru manualul cu instrucțiuni și cartea de service, printre altele.

Toate mașinile au un turbodiesel standard de 3.2 litri (192 CP), cuplat la o cutie de viteze automată cu cinci trepte. Sistemul de tracțiune este evident unul integral.

Amintim că primul Mitsubishi Pajero a debutat în 1982, iar actualul model de a patra generație este produs din 2006, deși, de fapt, reprezintă o mașină din a treia generație, dar modernizată profund (Pajero-ul din 1999).

Timp 39 de ani au fost produse 3.3 milioane de exemplare, iar vârful de producție a fost în 1992, când 175.000 de mașini au părăsit linia de asamblare.

În ultimii zece ani, o medie de 50.000 de unități au fost produse anual. De-a lungul anilor, 640.000 de mașini au fost vândute în Japonia, iar 150.000 în Australia.

Conform ultimelor informații, Pajero nu va avea un moștenitor direct! Mitsubishi nu este în cea mai bună formă financiară și nu își poate permite dezvoltarea unui SUV modern din această clasă. Cu toate acestea, există posibilitatea ca numele legendar să revină pe piețele mondiale, deși modelul își va schimba formatul într-un crossover. Cel mai probabil, va fi un analog al noului model Nissan Pathfinder.

Apropo, după terminarea producției de SUV-uri va fi închisă și fabrica japoneză Pajero Manufacturing din Prefectura Gifu, deținută integral de Mitsubishi. În plus față de Pajero, modelele Outlander și Delica D:5 au fost produse aici, iar asamblarea lor va fi transferată la întreprinderea din Okazaki. Pajero Manufacturing funcționează din 1943 și va fi închisă până la sfârșitul lunii iunie din acest an.

https://www.youtube.com/watch?v=J4ukOxomqTI

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/