(foto/video) Noua generație BMW Seria 2 Coupe. Primele detalii oficiale

Noul BMW Seria 2 Coupe se află pe ultima linie dreaptă înainte de lansarea în producţie, deși a fost deconspirat încă în 2020. Faza finală a procesului de dezvoltare de serie pentru noua generaţie a BMW Seria 2 Coupe a început cu testele şi reglajele dinamice ale sistemelor de propulsie şi suspensie în condiţii de circuit.

Automobilul sport compact cu două uşi are numeroase ingrediente distinctive care sunt unice în segmentul compact premium. Acestea asigură o experienţă de condus sportiv care stă la baza poziţionării acestui automobil în pole position în clasa lui.

Atributele unice ale noului BMW Seria 2 Coupe includ tracţiunea spate, motorul cu şase cilindri dispuşi în linie extrem de puternic, distribuția echilibrată (50:50) a maselor între punţi, caroseria cu rigiditate torsională crescută şi tehnologia şasiului proiectată în mod constant pentru un comportament agil şi dinamic.

https://www.youtube.com/watch?v=AGXGOGznKns

Caracteristici cheie:

  • Noul BMW Seria 2 Coupe este conceput pentru o plăcere de condus sportiv fără compromisuri. Continuă tradiţia modelelor cu două uşi concentrate pe experienţa de condus, compacte şi puternice, care au fost construite de la legendarul BMW 2002.
  • În ceea ce priveşte livrarea puterii, propulsia, dinamica în viraje şi precizia de manevrare, noul BMW Seria 2 Coupe este un răspuns pentru cei care caută sportivitatea pură într-un automobil premium compact.
  • În timpul dezvoltării noului BMW Seria 2 Coupe, testele şi reglajele de pe bucla Nordschleife a circuitului Nürburgring servesc drept test suprem pentru suspensia roţilor, şasiu, amortizare, direcţie şi sistem de frânare. În plus, testarea pe drumurile publice din jurul oraşului München şi la centrul de testare BMW Group din Maisach garantează posibilitatea de experimentare a calităţilor dinamice ale noului model şi în traficul zilnic şi în condiţii de drum diferite.
  • Transmisia de putere către roţile spate, care este unică în segmentul noului BMW Seria 2 Coupe, este ideală pentru viraje sportive, ambiţioase, inclusiv manevre de derapaj uşor de controlat.
  • Cel mai bun simbol al performanţei sportive BMW Seria 2 Coupe este versiunea BMW M. Modelul de top BMW M240i xDrive Coupe, care va fi disponibil până la introducerea noului M2, va livra perfromanţa dintr-un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Propulsorul, care răspunde la fel de spontan pe cât este puternic, generează o putere maximă de 374 CP şi este combinat cu o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte.
  • Modelul BMW M îşi transferă puterea la drum folosind sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. Distribuţia permanentă complet variabilă funcţionează a puterii între punţi funcţionează cu focus către roţile spate pentru a asigura plăcerea de a conduce emoţională, tipică BMW, alături de perfomanţe dinamice şi aderenţă optimă în orice condiţii meteorologie.
  • Testele de dinamică efectuate şi pe Nürburgring sunt perfecte pentru rafinarea interacţiunii sistemului de tracţiune integrală cu diferenţialul sport M în transmisia pe puntea spate. Cu un efect de blocare complet variabil controlat electronic, diferenţialul ajută noul BMW Seria 2 Coupe să optimizeze performanţa în viraje în ceea ce priveşte tracţiunea şi stabilitatea. Distribuţia puterii orientată către puntea spate permite o acceleraţie laterală semnificativ mai mare şi, de asemenea, o creştere vizibilă a dinamicii atunci când se accelerează la ieşirea din viraje.
  • Indiferent de motor, toate variantele de model ale noului BMW Seria 2 Coupe vor beneficia de o structură a caroseriei cu rigiditate torsională deosebit de mare. Aceasta a crescut cu aproximativ 12% în comparaţie cu modelul predecesor şi contribuie la agilitatea extrem de ridicată a noului BMW Seria 2 Coupe. În plus, conceptul de automobil vine cu un ecartament crescut semnificativ la punţile faţă şi spate. Astfel se reduce ruliul caroseriei şi fluctuațiile de sarcină ale roţilor în timpul virajelor abordate sportiv.
  • Toate variantele de model ale noului BMW Seria 2 Coupe vor fi echipate standard cu amortizoare cu răspuns variabil în funcţie de cursă, a căror reglare fină duce la un echilibru vizibil optimizat între sportivitate şi confort. Acestea răspund sensibil la uşoarele denivelări ale drumului şi compensează vibraţiile pentru a optimiza confortul. Când se rulează peste denivelări mari, mişcările caroseriei sunt controlate corespunzător de forţe de amortizare mai mari.
  • Un şasiu M adaptiv va fi oferit ca opţiune pentru noul BMW Seria 2 Coupe. Aici, amortizoarele sale controlate electronic vor oferi opţiunea de a activa setările adecvate atât pentru condus sportiv, cât şi pentru confort.
  • Noul BMW Seria 2 Coupe se caracterizează printr-o manevrabilitate controlabilă fără efort chiar şi în situaţii de condus extrem de dinamice. Frânele puternice, direcţia precisă caracterizează şi manevrabilitatea modelului cu două uşi. În plus faţă de distribuţia echilibrată a masei între cele două punţi, proiectarea specifică a direcţiei şi rigiditatea deosebit de ridicată a conexiunii rulmenţilor de susţinere pe puntea faţă contribuie la agilitate.
  • Disponibilă ca opţiune pentru noul BMW Seria 2 Coupe, direcţia sportivă variabilă combină o precizie optimizată suplimentar când se abordează virajele cu un efort redus de direcţie la parcare şi manevrare, printr-o rată de demultiplicare variabilă a direcţiei în funcţie de cursa volanului.
  • Designul caroseriei noului BMW Seria 2 Coupe reflectă limbajul de design modern, clar şi simplificat al mărcii. Imediat sesizabile în timpul testelor de mare viteză de la Nürburgring sunt măsurile care ajută în special automobilul BMW M să obţină proprietăţi aerodinamice optimizate. În plus faţă de buza spoilerului faţă specific modelului, splitter-ul frontal şi Air Curtains, deflectoarele de aer şi capacul punţii spate asigură o reducere cu 50% a forței de ascensiune pe puntea frontală comparativ cu modelul predecesor.

Producția mașinii este setată să înceapă înainte de sfârșitul verii. Respectiv, premiera îi este așteptată în următoarele săptămâni.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/