(update) Noi alerte meteo Cod Galben! Și salvatorii vin cu avertizări

(update 18.05.2021) Ploile continuă în Moldova, însă conform alertelor meteo actualizate se așteaptă deja și averse puternice pe arii extinse!

Conform datelor Serviciul Hidrometeorologic de Stat, seara pe 18 mai, și noaptea pe 19 mai, pe arii extinse se prevăd averse puternice (15-45 l/m2)! Pe 19 mai, se prevăd intensificări ale vântului din nord-vest în rafale de până la 15-20 m/s!

În acest sens Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează deținătorii și gestionarii bazinelor acvatice să verifice starea digurilor și barajelor de protecție, iar posesorii de autovehicule să nu și le lase în apropiere de albia râurilor. Totodată salvatorii avertizează oamenii care au în grijă minori să-i supravegheze și să nu le permită aflarea acestora în preajma râurilor și lacurilor sau în spații deschise neprotejate.

În caz de situații de risc persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.


(17.05.2021) Alertă meteo Cod Galben: Ploi cu descărcări electrice și vijelie în toată țara

Meteorologii de la Chişinău au anunţat în această după amiază un Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil pentru câteva ore pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Acesta a intrat deja în vigoare, astfel încât precipitaţiile sunt aşteptate practic în orice moment.

În context, vă recomandăm, în cazul în care nu folosiţi la moment automobilul dvs sau doriţi pur şi simplu să-l protejaţi, să:

  • nu-l parcaţi sub ansambluri de cabluri electrice sau sub copaci care vizibil par bătrâni şi ar putea să se prăbuşească la pământ în orice moment, inclusiv din cauza rafalelor de vânt;
  • nu-l parcaţi sau mutaţi-l din timp din locurile în care deja se cunoaşte că se inundă în timpul ploilor torenţiale, străzi gen Albişoara, Calea Ieşilor, Meșterul Manole, etc;
  • în cazul în care aveţi acces la o parcare, fie în spaţiu liber cu acoperiş, fie subterană, mutaţi vehiculul din stradă acolo pentru a preveni deformarea caroseriei de către posibile căderi de grindină!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/