/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

Ucraina și R. Moldova ar putea semna un acord privind recunoașterea certificatelor de vaccinare

missing
17 mai 2021, ora 19:32

Ucraina și Republica Moldova ar putea semna un acord privind recunoașterea certificatelor de vaccinare în vederea facilitării circulației cetățenilor. La aceasta au convenit miniștrii de externe Aureliu Ciocoi și Dmytro Kuleba. 

„Miniștrii au convenit și asupra organizarea în timpul apropiat a consultărilor bilaterale privind construirea podului Cosăuți-Yampol și a infrastructurii adiacente acestuia, intensificarea schimburilor economice și înlăturarea restricțiilor existente în relațiile comerciale, examinarea posibilității anulării costurilor pentru convorbiri în roaming și alte subiecte prioritare de pe agenda bilaterală”, comunică Ministerul Afacerilor Externe.

Amintim că ministrul interimar al afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, a participat la reuniunea trilaterală dedicată cooperării între Republica Moldova, Georgia și Ucraina în domeniul integrării europene și Parteneriatului Estic.

În cadrul evenimentului a fost semnat memorandumul de înțelegere între cele trei ministere de externe privind cooperarea in domeniul integrării europene.

Memorandumul stabilește o serie de obiective de cooperare a țărilor asociate cu UE și oferă bază normativa pentru întreprinderea demersurilor diplomatice comune, consultări trilaterale, acțiuni de comunicare publică.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram