/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Comercializau produse cu termenul expirat și lipsa totală a mărcii. Mai mulți vânzători, luați la ochi de ANSA

missing
17 mai 2021, ora 21:11

Termenul de valabilitate expirat, ne-asigurarea trasabilității, lipsa certificatelor calitate/inofensivitate, comercializarea produselor alimentare în lipsa totală a marcării, acestea sunt doar unele dintre neconformitățile depistate de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în urma controalelor efectuate săptămâna trecută. 

În total, inspectorii spun că au efectuat 97 de verificări. Reprezentanții Direcției supravegherea comerțului şi distribuției şi consumul produselor alimentare au identificat un șir de neconformități pentru care au fost emise 20 de prescripții și întocmite 33 de procese-verbale cu privire la contravenție.

De asemenea, au fost identificate cazuri de nerespectare a vecinătății produselor, iar substanțele dezinfectante nu au fost păstrate corespunzător.

Situații neconforme au fost constatate și în ceea ce privește produsele nerecomandate școlarilor și preșcolarilor, precum și lipsa contractului cu un laborator acreditat la produse culinare finite și nerespectarea condițiilor de păstrare a produselor alimentare. Au fost depistate mai multe cazuri cu încălcarea regulilor sanitar-igienice și angajarea personalului în lipsa controlului medical.

În rezultatul controalelor întreprinse de către inspectorii Subdiviziunilor Teritoriale/Municipale pentru Siguranța Alimentelor au fost retrase din comerț 118 kg de produse de origine animală şi non-animală în cantitate de 20 de kg.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram