image
Sursa foto: Profimedia Images

Sfatul unui medic pentru părinții copiilor care nu vor să mănânce: „Să-i lase în pace!”

Copiii trăiesc într-un mediu care predispune la obezitate, având în vedere tentațiile dulciurilor și sucurilor cu zahăr adăugat, spune medicul diabetolog român Laura Ene, citată de Digi24. În aceste condiții, ea recomandă părinților să nu-i forțeze pe copii să mănânce mai mult decât vor ei.

Ene spune că mulți copii sunt supraponderali sau obezi pentru că mănâncă porții de adulți, mănâncă multe dulciuri și beau sucuri îndulcite.

„Nu există sărbătoare fără suc pe masă, bucuria și mulțumirea se generează printr-o cutie de bomboane, prin ceva dulce, mesele și socializarea se întâmplă în fast food”, spune medicul.

Întrebată ce sfat le dă părinților, în cazul copiilor care nu vor să mănânce, Ene a spus: „Să-i lase în pace!”

„În momentul ăsta s-au inversat foarte mult lucrurile. Eu chiar îi încurajez pe părinți să-și lase copiii, să nu-i îndoape, să nu le dea vitamine, pentru că sunt expuși acestui mediu obezogen din care doar cu o educație anume, o educație în familie pot scăpa cu o siluetă potrivită”, a spus medicul.

„Obezitatea la copii este mult mai gravă decât obezitatea la adulți. Obezitatea și malnutriția reprezintă fațete ale aceleiași monede. Malnutriția înseamnă și greutate mică, și greutate crescută. Obezitatea nu înseamnă depozite de vitamine și minerale, ci depozite de grăsime din care se hrănesc toate bolile cronice – cancerul, boala cardiovasculară, diabetul”, a adăugat ea.

Medicul spune că toți copiii ar trebui să mănânce ciorbă în fiecare zi, la prânz.

„Au nevoie de trei mese principale și, eventual, două gustări. Stomăcelele lor sunt mici, nu le putem compara”, a spus ea.

„Copiii este important să mănânce din toate grupele alimentare, pentru că ăsta este de fapt și un stil de viață echilibra”, a aăugat Ene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: