(video) Își trăiește viața în pași de dans și transmite această dragoste micilor generații. Povestea lui Alvian Bucarciuc, coregraf la centrul de creație din Anenii Noi

A început să danseze de mic copil, iar de atunci, dansul a devenit parte din sufletul și viața sa. Alvian Bucarciuc este un tânăr coregraf de la noi, ce transmite această dragoste micilor generații. Aflați-i povestea din reportajul realizat de UNIMEDIA.

Foto: Captură video

„După povestirile părinților, și mămica a dansat, dar tăticul este director la casa de cultură, și toată copilăria mea am petrecut-o pe scenă practic. Însă, m-a influențat liceul, din simplu motiv că nu-mi plăcea să învăț și m-am gândit că mai bine mă duc la dansuri și am să scap de socoteală”, povestește cu zâmbetul pe buze Alvian.

După ce a absolvit liceul, tânărul a mers să-și continue studiile la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Facultatea pedagogie, specialitatea Dans sportiv și modern. Din anul II de studii a început să predea primele ore de dans. 

De trei ani, Alvian este coregraf la Centrul de Creație a Elevilor „Ciocârlia” din Anenii Noi și aproape zilnic pasul îi vibrează sub ritmul muzicii ce răsună în sala de repetiții. Face naveta de 35 de km doar pentru a le cultiva discipolilor săi dragostea față de dans.

„Un coregraf bun trebuie să fie și un psiholog bun, trebuie să fie răbdător, înțelept, trebuie să țină situația în mâini și să nu arate copiilor că el se pierde sau nu știe cum să modeleze o situație”, spune profesorul de dans.

„Avem concerte, diverse colaborări și în satele vecine. Cum ar fi casa de cultură din Țânțăreni, iar când are loc o sărbătoare suntem chemați acolo, ne ducem, participăm, evoluăm. Avem concursuri internaționale, am fost și în Bulgaria la Festival, și în Italia. Sperăm că o să treacă situația pandemică și vom pleca în continuare”, mărturisește tânărul.

Pe lângă dans, Alvian Bucarciuc este și designer vestimentar – coase costume în care evoluează pe scenă, atât el, cât și discipolii săi.

„Mai am încă un hobby, am făcut masteratul pe arte plastice și design, modelarea costumului artistic. Și, în timpul liber mă mai ocup și cu croitoria. Mă ajută foarte mult, de exemplu o pereche de pantaloni care-i cumpăr și care trebuie scurtați, îi fac acasă,  nu mă duc undeva în atelier”, mai adaugă coregraful.

Nu știe ce planuri îi va rezerva viața, dar Alvian se vede dansând mereu, întrucât dansul nu cunoaște vârstă.


Pub