Principală  —  IMPORTANTE   —   PLDM nu va participa la…

PLDM nu va participa la alegerile parlamentare anticipate. Pe cine își îndeamnă simpatizanți să susțină

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a anunțat duminică, 16 mai, că nu va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Totodată, partidul își îndeamnă simpatizanții să sprijine Partidul Acțiune și Solidaritate.

Într-o postare pe pagina de Facebook a partidului, formațiunea politică a anunțat că Consiliul Politic național al PLDM a decis că PLDM nu va participa „în calitate de concurent electoral” la alegerile parlamentare anticipate. Totodată, reprezentanții partidului se arată încrezuți că exemplul lor va fi urmat și de alte formațiuni politice.

„PLDM nu va participa în calitate de concurent electoral în alegerile parlamentare anticipate și își îndeamnă membrii și simpatizanții săi să sprijine Partidul Acțiune și Solidaritate. Aceasta este decizia de azi a Consiliului Politic Național al PLDM. Suntem încrezuți că exemplul nostru va fi urmat și de alte formațiuni politice care pun interesul național mai presus decât interesele înguste de partid. Iar interesul național dictează în acest moment unitate pentru a pune capăt regimului Plahotniuc-Voronin-Dodon-Șor și pentru a relansa, după scrutinul din 11 iulie, parcursul european al Republicii Moldova”, se arată în mesajul publicat pe pagina de socializare a partidului.

Vlad Filat și-a dat demisia din funcția de președinte al PLDM