(doc) România a inclus Moldova în „zona verde”. Moldovenii cu cetățenie română pot călători în țara vecină

main

Romania a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, iar Republica Moldova a fost inclusă în lista țărilor cu „Zonă verde”. Moldovenii cu cetățenie română nu vor mai fi nevoiți să prezinte testul la COVID-19 negativ când vor intra în România și nu vor trebui să se autoizoleze timp de 10 zile.

Conform CNSU, la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat sunt obligate să prezinte un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării în avion sau autocar (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

Totodată, moldovenii care nu dețin dubla cetățenie, nu au un permis de ședere temporară, nu merg în vizită la rude în România, nu sunt membri ai misiunilor diplomatice sau nu efectuează vizite de lucru, nu pot traversa frontiera cu pașaportul biometric.

Vedeți documentul mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente