image
Sursa foto: cnbc.com

Imperiul lui Elon Musk se clatină; Cum a pierdut zeci de miliarde de dolari peste noapte

Averea netă a miliardarului Elon Musk a scăzut cu aproximativ 20 de miliarde de dolari de când a fost gazda „Saturday Night Live”, săptămâna trecută. Ce s-a întâmplat?

După găzduirea show-ului, Musk a primit recenzii destul de slabe din partea publicului, multe voci spunând că a fost cea mai groaznică gazdă din istoria SNL. Însă, în mod surprinzător, nu acesta e motivul pentru care averea miliardarului a intrat la apă în ultima săptămână.

Forbes a raportat joi o pierdere de aproximativ 20 de miliarde din averea lui Musk. Joi, la închiderea pieței, acțiunile Tesla au scăzut cu 18,2% și s-au tranzacționat la aproximativ 571 dolari pe unitate.

Analiștii economici susțin că nu apariția în postura de gazdă a SNL a contribuit la asta, ci interesul investitorului pentru criptomonede, în special Dogecoin și Bitcoin.

Bitcoin a scăzut pe 13 mai cu 9%, în timp ce Dogecoin a scăzut cu aproape 6%, notează Playtech.ro.

Însă, dacă analizăm atent, vedem că e vorba despre un lanț al slăbiciunilor, pentru că deprecierea acestor două criptomonede vine tot după un anunț al miliardarului, făcut pe 12 mai, conform căruia Tesla va înceta să accepte Bitcoin ca plată pentru vehiculele sale electrice, din cauza că minarea după criptomonede nu este deloc prietenoasă cu mediul înconjurător, iar companiile lui Musk sunt foarte exigente în privința impactului asupra climei și a emisiilor de gaze cu efect de seră.

O singură tranzacție Bitcoin folosește aceeași cantitate de energie electrică pe care o poate folosi o gospodărie americană de nivel mediu, într-o luna de zile.

De asemenea, deși se declară un fan al banilor digitali, nu putem nega și faptul că Musk vrea să se protejeze de volatilitatea pieței crypto.

Totuși, CEO-ul Tesla și SpaceX este încă departe de a-și face griji cu privire la plata facturilor, la o avere netă de 145,5 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Forbes , ceea ce îl face să fie al treilea cel mai bogat om din lume.

Noutăţile partenerilor

comentarii: