image
Sursa foto: techcrunch.com

Riști să-ți pierzi toate pozele de pe Google Photos; Cât timp mai ai

După ce te-a convins să lași Google Photos să-ți stocheze toate fotografiile de pe telefon în cloud, gigantul din Mountain View ți le șterge dacă nu plătești.

Timp de câțiva ani, orice utilizator de Android era relaxat când vine vorba de stocarea fotografiilor, pentru că exista o soluție de backup automat. Google salva toate fotografiile în cloud-ul său fără niciun fel de intervenție din partea ta și nici cu costuri suplimentare.

Era perfect, chiar dacă imaginile tale, de cele mai multe ori, erau comprimate. Li se aplica un algoritm infim de compresie și ai fi putut să pierzi un pic din calitate, dar diferențele erau infime spre inexistente.

În orice caz, pe 1 iunie, dispare pentru totdeauna posibilitatea de a-ți stoca imaginile în Google Photos complet gratuit. În teorie, vei avea 15GB de spațiu fără costuri suplimentare în care îți poți ține o parte din imagini și clipuri, dar având în vedere câte de mare este memoria internă a telefoanelor în 2021, este improbabil ca acea valoare să fie suficientă. Nu ajută nici faptul că aceiași 15GB vor fi împărțiți cu Google Drive, Gmail sau orice alte servicii Google ai mai putea folosi.

Dacă vrei să-ți descarci fotografiile din Google Photos până atunci, o poți face din photos.google.com, folosind un laptop sau desktop și browserul tău preferat. Bifezi prima fotografie din cele afișate. Cu un pic de răbdare, faci scroll până la capătul listei. Ții tasta Shift apăsată și o bifezi pe ultima. În dreapta sus, apeși pe cele trei buline și optezi pentru Download. Opțional, poți apăsa pe Shift + D pentru a le descărca.

Alternativa este să plătești pentru spațiu la Google, prin activarea unui abonament la Google One, folosind această adresă, scrie Playtech.ro. Plătești 100 lei pe 100Gb, 140 lei pentru 200GB sau 500 lei pentru 2TB. Oricare dintre planuri poate fi activat instant, atât de pe telefon cât și de pe PC sau Mac.

Noutăţile partenerilor

comentarii: