Maia Sandu a refuzat să promulge mai multe legi votate de PSRM-Șor: Compensarea facturii la energia electrică, printre acestea

Președinta țării, Maia Sandu, a întors Parlamentului mai multe legi votate „pe bandă rulantă” de majoritatea PSRM-Şor din motiv că acestea „conțin în articole, scrise vag, portițe de corupție pentru scheme de delapidare și înstrăinare a bunurilor publice”.

Foto: UNIMEDIA

„Prin urmare, am respins legea 71 din 23.04.2021, promovată de socialiști și Șor drept o lege care ar anula datoria miliardului furat. În primul rând, orice lege pe tema miliardului furat votată de deputații lui Șor nu are cum să fie bine intenționată. În al doilea rând, e vorba de o lege similară celei declarate neconstituționale acum două luni. Dar cel mai important - legea dată nicidecum nu ușurează povara acestei datorii pentru cetățeni - miliardul furat cum a fost la hoți așa și va rămâne la ei, dacă nu se apucă procuratura de treabă. Ceea ce se întâmplă prin această lege este transformarea unei datorii de stat în inflație și instabilitate financiară. Cu alte cuvinte, tot cetățenii achită miliardul furat, dar deja prin prețuri crescute și dobânzi mai mari la credite. Este un exemplu clar de manipulare a opiniei publice, cu titlu pompos și conținut infect al legilor cu care ne-au deprins partidele corupte. Nu promulg legi mincinoase”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Șefa statului spune că a întors Parlamentului și legile 69 și 70 din 23.04.2021, prin care statul ar fi compensat cheltuielile pentru energia electrică pentru consumatorii casnici pentru lunile aprilie și mai. „Motivul e inechitatea. Ajutorul statului pe perioada pandemiei trebuie să meargă spre cei care chiar au nevoie. Aprobarea acestei legi ar însemna că din impozitele noastre, ale tuturor, vor primi compensații și oamenii cu venituri mari și foarte mari. Aceste compensații trebuie să ajungă la oamenii nevoiași, nu la deputați și miniștri sau la proprietari de castele și mașini luxoase”.

De asemenea a respins și legea 53 din 22.04.2021, care ar fi dus la creșterea cheltuielilor furnizorilor de energie electrică cu peste 20 de milioane de lei anual, cost care urma să fie pus în tariful la energia electrică. 



Pub