(foto) „FAMILIA este ața care leagă firele de busuioc”. Imagini rare, de colecție, publicate de Agenția Națională a Arhivelor

Cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei, Agenția Națională a Arhivelor din Republica Moldova a adus un omagiu, lansând expoziția  „FAMILIA în Tezaurul documentar”.

Foto: arhiva.gov.md

Expoziția cuprinde spițe de neam și fotografii de epocă ce au surprins diverse aspecte ale vieții de familie.

Vedeți mai jos imagini din expoziția „FAMILIA este ața care leagă firele de busuioc”:






Cu acest prilej, liderul PSRM, Igor Dodon, a transmis un mesaj de felicitare tuturor cetățenilor.

„Cu acest deosebit prilej, vă doresc tuturor o viață fericită în sânul familiei Dumneavoastră, să vă bucurați de copii și părinți sănătoși, de realizări mărețe, pace și liniște sufletească.

În viața fiecăruia dintre noi există numeroase lucruri cărora le acordăm importanță. Însă cel mai valoros dintre ele este familia noastră, iar cei mai importanți sunt oamenii pe care îi iubim și care ne fac fericiți”, a scris Igor Dodon pe Facebook.


Și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi a adresat un mesaj de felicitare.

„Nimic în lume nu este mai important decât o familie – comuniune a inimilor, spiritelor și tradițiilor. Să admiri zâmbetele copiilor sau nepoților, să te ții de mână cu persoana dragă, să petreci seri liniștite în sânul familiei – sunt lucruri atât de simpli, dar care oferă sens existenței și ne fac viața plină de conținut. Ele sunt mângâierea și inspirația noastră eternă.

Fie ca pacea, sănătatea și înțelegerea reciprocă să domnească întotdeauna în familiile Moldovei!”, a spus Zinaida Greceanîi.

„Familia este capodopera firească a divinității care a avut grijă să nu fim singuri, să ne bucurăm de dragoste, de sprijin constant, să ne păstrăm continuitatea construind poduri din trecut prin prezent spre viitor.

Dragi prieteni, astăzi, de Ziua Familiei, vă doresc din tot sufletul să vă bucurați din plin de familiile dvs, să le aveți mereu aproape, să vi se scurteze drumurile spre Acasă și să fiți cu toții sănătoși. Familia este cel mai important lucru din lume, din familie pornesc toate celelalte universuri pe care le îmbrățișăm pe parcursul vieții și, în calitatea mea de politician, voi continua să lupt cu toată forța inimii mele pentru ca familiile cetățenilor Republicii Moldova să fie fericite. E un vis pe care îl vreau împlinit. Și eu și toată echipa Platformei DA. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a menționat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.


„Familia pentru mine este o realizare, care mă face mândru și bogat sufletește.

Dacă cineva m-ar întreba, unde este casa mea, cu siguranță aș răspunde, acolo unde este familia mea.

Familia este mediul unde întotdeauna găsești afecțiune, sprijin și iubire necondiționată, fiind pilonul de bază al societății.
În fiecare an, în data de 15 mai, este sărbătorită Ziua Internaţională a Familiei, pentru a marca importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor, fiind în acelaşi timp o oportunitate pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă acestea la nivel mondial”, a scris primarul capitalei, Ion Ceban pe Facebook.


Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie 1993, cu rezoluția A / RES / 47/237, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor. 

Această zi are rolul de a promova valorile majore ale familiei precum dragoste, respect, egalitate, parteneriat, prevenirea/combaterea violenţei în familie, concilierea vieții profesionale cu viața de familie, etc.



Pub