Israelul interzice toate zborurile din cauza atacurilor aeriene. Anunțul Ambasadei Republicii Moldova

Autoritățile de la Tel Aviv au interzis toate zborurile către și din Israel, în următoarele două zile, până la 17 mai 2021 inclusiv. Anunțul a fost făcut de Ambasada Republicii Moldova în această țară. 

Foto: UNIMEDIA
Ambasada Republicii Moldova în Israel anunță că din cauza atacurilor masive cu rachete asupra teritoriului israelian, inclusiv asupra aeroporturilor din Israel, din considerente de securitate, autoritățile israeliene au interzis toate zborurile către și din Israel până la 17 mai 2021 inclusiv.

„Dacă vor interveni schimbări în operarea zborurilor, Ambasada va informa despre acest lucru neîntârziat. Vă rugăm să vă aflați în locurile cu siguranță sporită, pe cât este posibil, Ambasada recomandă abținerea de la aflarea în locuri publice, părăsirea domiciliului doar în cazuri stringente, utilizarea adăposturilor antirachetă în cazul reluării bombardamentelor.

Respectați toate indicațiile autorităților competente israeliene, or sunt posibile și alte lansări de rachete. Pregătiți geanta cu actele și lucrurile strict necesare și țineți-o la îndemână. Identificați din timp cele mai apropiate adăposturi antirachetă”, se arată într-o notă informativă a Ambasadei.


Pentru mai multe detalii despre acțiunile ce trebuie întreprinse în cazul în care vă aflați într-o localitate asupra cărei sunt lansate rachete le găsiți aici: https://www.oref.org.il/12487-15894-ru/Pakar.aspx.

Pe 10 mai, de pe teritoriul Fâșiei Gaza au fost lansate mai multe atacuri aeriene asupra teritoriului Israelului. Drept reacție, Tel Aviv a răspuns cu rachete. Violențele dintre israelieni și palestinieni s-au intensificat în ultimele zile.

De la debutul, luni, al acestui nou val de violenţe în Orientul Mijlociu, 119 de palestinieni, între care 31 de copii, au fost ucişi în Fâşia Gaza, conform unui bilanţ reactualizat de Ministerul local al Sănătăţii.


Pub