(foto) Politicienii în cele mai tandre ipostaze de Ziua Internațională a Familiei

Al 28-lea an consecutiv în întreaga lume este sărbătorită Ziua Internațională a Familiei. Cu această ocazie mai mulți politicieni au venit cu un mesaj de felicitare, scrie SHOK.md.

Foto:

Edilul captale, Ion Ceban a publicat o fotografie în care apare alături de soție și copii.

Familia pentru mine este o realizare, care mă face mândru și bogat sufletește. Dacă cineva m-ar întreba, unde este casa mea, cu siguranță aș răspunde, acolo unde este familia mea. Familia este mediul unde întotdeauna găsești afecțiune, sprijin și iubire necondiționată, fiind pilonul de bază al societății.

În fiecare an, în data de 15 mai, este sărbătorită Ziua Internaţională a Familiei, pentru a marca importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor, fiind în acelaşi timp o oportunitate pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă acestea la nivel mondial.

Genericul din acest an este: “Impactul noilor tehnologii asupra bunăstării familiilor”. Este despre provocarea pe care au avut-o toate familiile în perioada pandemică, mai ales în contextul în care tehnologiile ne-au ajutat să comunicăm, să activăm și să învățăm la distanță.

Astăzi transmit tuturor, să aveți parte de familii puternice, iar copiii să crească într-un mediu sănătos”, a scris Ceban pe pagina lui de Facebook.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, inclusiv Iv Ceban, copil, persoane în picioare şi interior

Igor Dodon este covins că familia este cel mai importat și prețios lucru din viață: „Tradițional, în fiecare an, în data de 15 mai, celebrăm Ziua Internațională a Familiei. Cu acest deosebit prilej, vă doresc tuturor o viață fericită în sânul familiei Dumneavoastră, să vă bucurați de copii și părinți sănătoși, de realizări mărețe, pace și liniște sufletească.

În viața fiecăruia dintre noi există numeroase lucruri cărora le acordăm importanță. Însă cel mai valoros dintre ele este familia noastră, iar cei mai importanți sunt oamenii pe care îi iubim și care ne fac fericiți. Deși în ultimele decenii, familiile din Republica Moldova se confruntă cu numeroase probleme sociale și economice, noi suntem obligați să facem tot posibilul pentru a transmite valorile familiale viitoarelor generații. Doar protejând familia, vom putea supraviețui ca popor, ca țară.

Țin să amintesc că în perioada când am ocupat funcția de președinte al țării, prin decret prezidențial, anul 2019 a fost declarat drept Anul Familiei în Republica Moldova. Au fost depuse eforturi substanțiale pentru a susține familiile tinere, cele numeroase și social-defavorizate. De asemenea, au fost întreprinse multiple acțiuni pentru protejarea copiilor rămași singuri. Un loc aparte l-au ocupat manifestările de omagiere a cuplurilor longevive, ca simbol al înțelepciunii, fidelității și respectului. Totodată, în anul 2018, sub egida Președintelui Republicii Moldova, în luna septembrie, la Chișinău, a avut loc Congresul Mondial al Familiei la care au participat circa 2000 de persoane, invitați din zeci de state. În anul curent, la inițiativa mea socialiștii au elaborat proiecte de lege de consolidare a instituției familiei.

Voi continua să promovez și să susțin programele sociale care au ca obiectiv major protejarea și susținerea instituției familiei.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, copil, persoane în picioare şi în aer liber

Ion Chicu: „Familia – locul unde îți trăiești bucuriile și greutățile. Este sprijinul și alinarea pentru toate provocările vieții. Felicitări cu ocazia Zilei Familiei, Stimați Prieteni”, a menționat pe pagina lui de Facebook.

Ar putea fi o imagine cu copil, stând în picioare, floare şi interior

Andrei Năstase: „Familia este capodopera firească a divinității care a avut grijă să nu fim singuri, să ne bucurăm de dragoste, de sprijin constant, să ne păstrăm continuitatea construind poduri din trecut prin prezent spre viitor.

Dragi prieteni, astăzi, de Ziua Familiei, vă doresc din tot sufletul să vă bucurați din plin de familiile dvs, să le aveți mereu aproape, să vi se scurteze drumurile spre Acasă și să fiți cu toții sănătoși. Familia este cel mai important lucru din lume, din familie pornesc toate celelalte universuri pe care le îmbrățișăm pe parcursul vieții și, în calitatea mea de politician, voi continua să lupt cu toată forța inimii mele pentru ca familiile cetățenilor Republicii Moldova să fie fericite. E un vis pe care îl vreau împlinit. Și eu și toată echipa Platformei DA. Așa să ne ajute Dumnezeu”.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioare

Zinaida Greceanîi a urat ca pacea, sănătatea și înțelegerea reciprocă să domnească întotdeauna în familiile Moldovei.

„Ziua internațională a familiei se asociază cu valori fundamentale precum dragostea, grija, fidelitatea, respectul. Aceste valori cel mai bine se cultivă și se transmit din generație în generație în familii împlinite. Iată de ce un stat prosper se bazează anume pe familii fericite. Nu în zadar în lista drepturilor protejate de Constituţie este și dreptul la viaţa familială, familia și relaţiile familiale fiind ocrotite de stat.

Consider că problemele din domeniul politicii familiale trebuie să fie puse în capul mesei de orice guvernare. La nivel parlamentar promovăm diverse mecanisme de susținere socială a mamelor, copiilor, familiilor. Au fost adoptate legi pentru încurajarea familiilor cu mulți copii și părinților care și-au asumat responsabilitatea educării copiilor adoptați, pentru susținerea familiilor în care cresc copii cu necesități speciale, pentru întărirea instituției familiei și dezvoltarea deplină a copiilor.

Nimic în lume nu este mai important decât o familie – comuniune a inimilor, spiritelor și tradițiilor. Să admiri zâmbetele copiilor sau nepoților, să te ții de mână cu persoana dragă, să petreci seri liniștite în sânul familiei – sunt lucruri atât de simpli, dar care oferă sens existenței și ne fac viața plină de conținut. Ele sunt mângâierea și inspirația noastră eternă.”


Pub