Elaborarea Hărții Investiționale Chișinău

   3941

Primăria Chișinău informează că autoritățile municipale sunt în proces de elaborare a Hărții Investiționale. Pentru crearea documentului vor fi colectate informații relevante privind oportunitățile de atragere a investițiilor atât la nivel de capitală, cât și a localităților suburbane.     

În acest sens, Primarul General, Ion Ceban îndeamnă reprezentanții administrațiilor localităților din componența municipiului Chișinău, să se implice activ pentru a prezenta  propuneri de obiective investiționale, care vor fi plasate pe această hartă, în vederea atragerii mediului de afaceri la dezvoltarea teritoriului municipiului.

„Consider că astăzi suburbiile au un potențial enorm nevalorificat pentru a atrage investitori, care pot contribui la crearea noilor locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii social - economice, precum și atragerea oaspeților și vizitatorilor în  dezvoltarea turismului local", a conchis Ion Ceban.

De asemenea, edilul capitalei a precizat că la ora actuală în multe din localități există proiecte  investiționale cum ar fi: magazine și piețe, fabrici de prelucrare a producției, zone de odihnă și agrement, obiective care pot atrage în continuare investiții pentru dezvoltarea acestora, dar și inițierea de noi proiecte.