Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după reconstrucție capitală

   3046

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi a fost inaugurată, după reconstrucție capitală, Grădina Publică „Alunelul" din sectorul Buiucani al capitalei.

La eveniment a participat Primarul General, Ion Ceban, Pretorul de sector, Vadim Brînzaniuc, Primarul Sectorului 6 al municipiului București, Ciprian Ciucu, E.S. Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, Secretarul de Stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Ovidiu Burdușa, alți oficiali, precum și locuitori ai orașului.

Edilul capitalei a ținut să remarce că realizarea acestui proiect este rezultatul unei munci de echipă, depuse de autoritățile municipale, Pretura sectorului Buiucani și cu susținerea colegilor de peste Prut - Primăria Sectorului 6 București.

„De acum încolo, locutorii sectorului se vor bucura de un spaţiu de agrement bine amenajat, verde şi frumos cu havuzuri moderne, cu o scenă amenajată în aer liber, cu spații de joacă și cu un stadion multifuncțional modern. Vom continua să amenajăm orașul, pentru ca chișinăuienii să se simtă confortabil și să se poată odihni chiar în preajma caselor lor", a declarat Ion Ceban.

Reabilitarea Parcului „Alunelul" a început în anul 2019 și a fost organizată în 2 etape. În perioada de referință au fost realizate următoarele lucrări: amenajarea aleilor pietonale și a spațiilor verzi, reconstrucția teatrului de vara, instalarea unui sistem automatizat de irigare, modernizarea sistemului de iluminat, amenajarea terenurilor de sport multifuncționale, instalarea fântânilor arteziene moderne și a mobilierului urban, reabilitarea teritoriului adiacent, cu amenajarea unei centuri prevăzute pentru persoanele care practică sportul și pentru cicliști, instalarea sistemului video și audio în parc.

Proiectul de amenajare a Grădinii Publice „Alunelul" din sectorul Buiucani a fost finanțat de Primăria Sectorului 6 al municipiului București, care a alocat 848 mii Euro. Totodată, Primăria Chișinău a alocat anul trecut 6,2 milioane de lei, pentru amenajarea aleilor.