Ambasada Moldovei la Tel Aviv ar putea organiza curse charter pentru moldoveni: „Deocamdată, astfel de solicitări nu există”

avion
Foto: depositphotos.com

Într-o emisiune televizată, News Week, de la Publika TV, ambasadoarea Republicii Moldova la Tel Aviv, Gabriela Moraru, a anunțat despre posibilitatea organizării unor curse charter de repatriere a cetățenilor aflați în Israel. 

UPDATE. 16.30. Din cauza atacurilor masive cu rachete asupra teritoriului israelian, inclusiv asupra aeroporturilor din Israel, din considerente de securitate, autoritățile israeliene au interzis toate zborurile către și din Israel până la 17 mai 2021 inclusiv. Dacă vor interveni schimbări în operarea zborurilor, Ambasada va informa despre acest lucru neîntârziat.

„Dacă va fi nevoie de organizarea unui charter, a unei rute de evacuare, noi vom fi în legătură cu autorităţile competente din Republica Moldova şi din statul Israel care ne vor ajuta să organizăm aceste rute. Deocamdată, astfel de solicitări nu există”, a declarat ambasadoarea Moldovei în Israel, Gabriela Moraru.

Potrivit ambasadoarei Moldovei la Israel, deocamdată, nici un cetățean al Republicii Moldova nu a avut de suferit din cauza bombardamendelor. Totodată, de la începutul conflicului, au fost operate două zboruri din şi spre Moldova. Ultimul avion a plecat de la Chişinău spre Tel Aviv fără pasageri şi s-a întors plin cu moldoveni care au preferat să revină acasă.

Potrivit datelor oficiale, în Israel locuiesc în jur de 16 mii de moldoveni. Cetățenii moldoveni sunt îndemnați să rămână vigilenți, să se informeze și să respecte antenționările statului Israel.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente