(video) Accident grav în judeţul Iaşi. Este implicat un TIR din Moldova și un microbuz cu pasageri moldoveni

(update) Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Consulatului general de la Iași, a fost informat de către autoritățile române despre accident și că, în total, au fost implicați 17 cetățeni ai Republicii Moldova, dintre care doi răniți, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, restul fiind în afara oricărui pericol, dar fiind transportați la spital pentru monitorizare.


Un accident grav a avut loc sâmbătă seara pe raza localităţii Vânători din judeţul Iaşi. În accidentul rutier au fost implicate un TIR și un microbuz, dar și ușor un Opel Corsa. A fost activat planul roșu de intervenție!

În microbuz se aflau 16 persoane și în TIR doar șoferul. Din microbuz au fost evacuate 14 victime, alte două fiind încarcerate, dar conștiente.

https://www.facebook.com/ZiaruldeIasi/videos/979866412757509
https://www.facebook.com/bzilive/videos/958472274692802

Martorii spun că TIR-ul a ieşit din sensul giratoriu şi a virat la stânga, spre Sculeni, iar microbuzul se deplasa dinspre vama cu Rep. Moldova spre Iaşi, notează ziaruldeiasi.ro.

Din primele informaţii, se pare că şoferul TIR-ului nu a acordat prioritate, iar microbuzul a lovit partea din dreapta a camionului şi s-a răsturnat. În autoturismul Opel era o singură persoană, o femeie în vârstă de 24 de ani. Aceasta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Călătorii, mulţi dintre ei fiind tineri din țara noastră, au ieşit din microbuzul care venea din Republica Moldova prin trapa din plafon. De altfel, microbuzul era plin de sânge la interior, notează presa de peste Prut.

La spital au fost transportate în total 13 persoane, 12 adulți si un copil de 2 ani, toți conștienți. Cazurile cele mai grave sunt o femeie în vârstă de 59 ani, cu fractură de bazin și o altă femeie, tot în vârstă de 59 ani, cu traumatism cranian.

Traficul a fost blocat temporar pe toate sensurile (spre Iaşi, Sculeni, Vânători, Popricani), iar conform ultimelor informații circulația a fost reluată deocamdată pe un singur sens.

Șoferii au fost testați deja cu alcooltestul și niciunul nu consumase băuturi alcoolice. Polițiștii cercetează cauzele care au dus la producerea accidentului.

GALERIE FOTO
(sursă: bzi.ro)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/