Ion Ceban nu se va regăsi pe lista Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor

Primarul capitalei, Ion Ceban, nu se va regăsi pe lista Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor la alegerile anticipate din 11 iulie. Despre aceasta a anunțat liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei emisiuni la Prime TV.

Foto: UNIMEDIA

„Ion Ceban este membru al echipei, a fost promovat la funcția de primar general, tot de noi. Eu l-am prezentat, i-am asigurat victoria. Și evident că dacă l-am lua pe lista electorală s-ar putea de spus că vom avea un plus valoare pentru acest bloc electoral. Dar, Ion Ceban a fost ales primar general nu pentru a face campanie electorală pentru un bloc electoral și să meargă pe liste în Parlament. El era deputat când a plecat în Primărie. Ion Ceban a fost votat de chișinăuieni pentru ca să facă regulă în oraș”, a declarat Igor Dodon.

Tot în cadrul aceleiași emisiuni, Igor Dodon a menționat că președintele PCRM, Vladimir Voronin, va fi cap de listă al Blocului PSRM-PCRM.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat blocul electoral PSRM-PCRM, după ce ieri ultimii au depus actele. O decizie în acest sens a fost luată astăzi la ședința CEC cu 7 voturi pro și unul împotrivă.

PSRM și PCRM au depus ieri actele la CEC pentru înregistrarea blocului electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din vară.

Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-a întrunit ieri în ședință, la care „a fost analizată strategia socialiștilor în alegerile parlamentare anticipate și au fost luate câteva decizii importante”, se menționează într-un mesaj al liderului formațiunii Igor Dodon. Igor Dodon și Vladimir Voronin au semnat Acordul de creare a Blocului Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor.

Alegerile anticipate vor fi organizate pe 11 iulie.


Pub