Erasmus+: peste 28 de miliarde EUR pentru sprijinirea mobilității și a educației pentru toți. Doritorii pot depune cererile

Comisia a adoptat primul program de lucru anual Erasmus+ din perioada 2021-2027. Cu un buget de 26,2 miliarde EUR (comparativ cu 14,7 miliarde EUR alocate pentru perioada 2014-2020), completat cu 2,2 miliarde EUR din instrumentele externe ale UE

Foto:

Scopul său este de a favoriza și mai mult incluziunea și de a sprijini dubla tranziție ecologică și digitală, în conformitate cu prevederile Spațiului european al educației. Erasmus+ va sprijini, de asemenea, reziliența sistemelor de educație și de formare în contextul pandemiei. Se estimează că 10 milioane de europeni vor benificia de acest program.

Margaritis Schinas, vicepreședintele pentru promovarea modului nostru de viață european, a declarat: „Salut lansarea noului program Erasmus+, care s-a afirmat printre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene și care va oferi în continuare oportunități de învățare pentru sute de mii de europeni și de beneficiari din țările asociate. Pe lângă experiența marcantă de mobilitate și de înțelegere comună între europeni pe care o oferă, acest program ne va ajuta, de asemenea, să ne punem în practică ambițiile în vederea realizării unei Europe mai echitabile și mai ecologice.”

Amintim că ediția 2014-2020 a programului a avut un buget de 14,7 miliarde euro. Astfel, în perioada 2014-2020 în Republica Moldova au fost implementate: 21 de proiecte de  Consolidare a  Capacităților în Învățământul Superior cu participarea universităților din țară; 22 de proiecte Jean Monnet; peste 600 de proiecte de Mobilitate Internațională de Credite; peste 3600 mobilități academice Erasmus+, realizate între universitățile din Republica Moldova și Uniunea Europeană, oferite studenților, cercetătorilor  și cadrelor didactice universitare; 30 de burse pentru beneficiarii din Moldova în cadrul proiectelor comune de masterat Erasmus Mundus Joint Master Degree.


Pub